tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: O Μπεγλίτης ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Τατούλη

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

O Μπεγλίτης ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Τατούλη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV Super και στη δημοσιογράφο Τζένη Σουκαρά μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης. 
Στη συνέντευξη αυτή ξεκαθάρισε οριστικά ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Τατούλη και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. 
Ολόκληρη τη συνέντευξη, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω...

Για το αποτέλεσμα του α’ γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών
Πιστεύω πραγματικά ακράδαντα ότι κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα και ο λαός μας η Κυβέρνηση μας, η παράταξή μας άντεξε και άντεξε με τον πιο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο, πραγματοποιώντας ένα αποτέλεσμα απόλυτα ικανοποιητικό στις δύσκολες αυτές συνθήκες.
          Είναι γεγονός ότι πήγαμε σ’ αυτές τις εκλογές έχοντας να αντιμετωπίσουμε  ένα ευρύτατο αντιπολιτευτικό μέτωπο από ετερογενείς δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο όνομα μιας αντιμνημονιακής ρητορικής.
          Και εμείς, είχαμε την υποχρέωση όλη αυτή την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009, όταν αναλάβαμε την εξουσία, όταν σχηματίστηκε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να σώσουμε τη χώρα, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερβούμε την κρίση, να αποτρέψουμε την χρεοκοπία και την παύση πληρωμών.
          Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, λάβαμε εξαιρετικά επώδυνα, πλην όμως αναγκαία μέτρα, για να μπορέσουμε τελικά να πληρώσουμε τους μισθούς, να πληρώσουμε τις συντάξεις, να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά δημοσιονομική κρίση, την κρίση χρέους, την κρίση δανεισμού. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για την Κυβέρνησή μας.
          Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ελάμβανε αυτά τα μέτρα δεν θα μπορούσε να σταθεί. Σταθήκαμε γιατί έχουμε πείσει τους πολίτες ότι είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει, να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
          Άρα λοιπόν, κάτω απ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες αντέξαμε και πιστεύω ότι θα αντέξουμε πολύ περισσότερο, θα επιτύχουμε πολύ περισσότερο στο β’ γύρο.

Για την αποχή στον α’ γύρο
Μην πολιτικοποιούμε μ’ αυτό τον απόλυτο τρόπο την αποχή. Κανείς δεν μπορεί να πει ποιος συμμετείχε σ’ αυτό το πραγματικά μεγάλο ποσοστό της αποχής. Είδαμε με πραγματικά έκπληκτα μάτια, ότι πολλοί διεκδίκησαν αυτή την αποχή είτε από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είτε από την πλευρά των άλλων κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς στον α’ γύρο.
          Θεωρώ ότι αυτό δείχνει έπαρση, δείχνει αλαζονεία, δείχνει έλλειψη σεβασμού στους πολίτες και πάνω απ’ όλα έγινε ελλειμματική προσέγγιση στο φαινόμενο της αποχής. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ιδιοκτησία αυτής της αποχής. Δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν πρέπει να μελετήσουμε το φαινόμενο. Το φαινόμενο έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, έχει και απολιτικά χαρακτηριστικά.
Υπάρχει ένα ποσοστό αδιαφορίας, μια πολιτική, θα έλεγα, αδιαφορία γενικότερα απέναντι στα πολιτικά κόμματα, στην πολιτική ζωή, θα έλεγα ακόμα ότι υπάρχει και μια στάση «ιδιωτίας», με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου

Για τη συστράτευση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει του β’ γύρου
Θεωρούμε ότι είναι πολύ κρίσιμος επίσης ο β’ γύρος των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών, όχι με την πόλωση, όχι με τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που εναγωνίως επιχειρεί να προσδώσει σ’ αυτές τις εκλογές η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στο όνομα της κομματικής επιβίωσης, στο όνομα της επιβίωσης του αρχηγού της και των εσωτερικών κομματικών ισορροπιών.
          Αλλά είναι κρίσιμες πολιτικά αυτές οι εκλογές, γιατί μέσα απ’ αυτούς τους νέους θεσμούς, μέσα απ’ αυτή τη νέα θεσμική επανάσταση που συνιστά ο «Καλλικράτης», η χώρα μπορεί να βγει πολύ πιο δυνατή, να βρει έναν βηματισμό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Μέσα απ’ αυτή την μεταρρύθμιση να επιχειρήσουμε και να υλοποιήσουμε μια νέα αναπτυξιακή σχέση, μια νέα σχέση διαφάνειας ανάμεσα στο κεντρικό κράτος και στην περιφέρεια, με τους θεσμούς του Α’ και του Β’ βαθμού.
          Είναι κρίσιμες πολιτικά, κατά την άποψή μου, γιατί μέσα απ’ αυτούς τους θεσμούς μπορούμε να συμβάλουμε στην υπέρβαση αυτής της πολύπλευρης κρίσης που χαρακτηρίζει σήμερα την Ελλάδα, την ελληνική κοινωνία.
          Άρα λοιπόν, εμείς ποτέ δεν κρύψαμε τον πραγματικά βαθιά πολιτικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών, όχι με ψευδεπίγραφα διλήμματα, τα οποία έθεσε και συνεχίζει δυστυχώς να θέτει με έναν αδιέξοδο, με έναν κοντόθωρο τρόπο η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για το ενδεχόμενο στήριξης υποψηφίων της ΝΔ από το ΚΚΕ
          Συμπτύσσοντας ένα ετερογενές παρά φύση μέτωπο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, επιχειρούν τελικά να βάλουν εμπόδια σε μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην οποία επιδίδεται η Κυβέρνησή μας μαζί με πολλές άλλες κοινωνικές δυνάμεις, ώστε η Ελλάδα να φύγει από το τέλμα, να φύγει από την παρακμή που γνώρισε και συνεχίζει δυστυχώς να αντιμετωπίζει σήμερα ως πρόβλημα η Κυβέρνηση, και να πορευτούμε σε έναν καινούργιο δρόμο.
          Το θέμα είναι πώς ο καθένας μας, ο κάθε πολίτης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναλαμβάνει πλέον ή όχι την πολιτική του ευθύνη, την εθνική του ευθύνη απέναντι σ’ αυτά τα κρίσιμα πραγματικά διακυβεύματα, τα κρίσιμα διλήμματα, τα ουσιαστικά διλήμματα που τίθενται σ’ αυτό τον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Για το δίλημμα των εκλογών που έθεσε ο Πρωθυπουργός και το πολιτικό διακύβευμα του β’ γύρου
Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνησή μας, το Κόμμα μας, από το περασμένο καλοκαίρι έβαλε ουσιαστικά τον πραγματικό χαρακτήρα των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών στη βάση της μεγάλης αλλαγής που φέρνει ο «Καλλικράτης», έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε καινούργιους θεσμούς να συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
          Και σ’ αυτό εμμείναμε άλλοτε πιο ισχυρά, άλλοτε λιγότερο ισχυρά. Βεβαίως έπρεπε κάποια στιγμή να απαντήσουμε όχι στο όνομα του κομματικού δικού μας πατριωτισμού, στο όνομα της δικής μας κυβερνητικής επιβίωσης, αλλά, αντίθετα, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας σ’ αυτή την πρόκληση που δημιουργούσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία συσπειρωμένα σε μια αντιμνημονιακή βάση επιχειρούσαν να πλήξουν την Κυβέρνηση. Και όχι μόνο την Κυβέρνηση, επιχειρούσαν να πλήξουν την πολιτική σταθερότητα της χώρας, την πορεία της χώρας, την προοπτική προς τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε ανάγκη, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια στέρεα βάση για να υπερβούμε την κρίση.
          Απέναντι, λοιπόν, σ’ αυτές τις ανίερες συμμαχίες, απέναντι σ’ αυτές τις κομματικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες του κ. Σαμαρά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλαμε -και έκανε σωστά ο Πρωθυπουργός- να βάλουμε το πραγματικό δίλημμα στον α’ γύρο, έτσι ώστε να απαντήσει ο ελληνικός λαός.
          Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, παρά τα προβλήματα, παρά τις ανησυχίες που έχει τις οποίες κατανοούμε απολύτως στάθηκε όρθιος, ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του θέλει τις αλλαγές, θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα, βλέπει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στρατηγική για την υπέρβαση της κρίσης, ότι όλη αυτή η αντιμνημονιακή ρητορική είναι ουσιαστικά ένα άλλοθι, ένα φύλλο συκής που προσπαθεί να κρύψει τη μεγάλη πολιτική και στρατηγική γύμνια που διακρίνει σήμερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
          Γι’ αυτό λοιπόν προχωρήσαμε για να δώσουμε τον ουσιαστικό πολιτικό χαρακτήρα των περιφερειακών εκλογών. Όχι -κι αυτό θέλω να το τονίσω- ότι έχει μικρότερη πολιτική σημασία ως θεσμική μεταρρύθμιση ο «Καλλικράτης». Γι’ αυτό είναι κρίσιμο οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στο β’ γύρο, για να εκλέξουμε τους καλύτερους περιφερειάρχες, εγώ το λέω ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να υποστηριχθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που στηρίζει η Κυβέρνηση μας, που στηρίζει η παράταξή μας, για να μπορέσουμε μέσα από ισχυρότερες θέσεις αυτοδιοικητικές, περιφερειακές, σε συνεργασία στενή με το κεντρικό κράτος, η κεντρική κυβέρνηση με τις αυτοδιοικητικές και νέες περιφερειακές αρχές, να δημιουργήσουμε, να συμβάλουμε μάλλον στη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής.
          Μη θεωρηθεί ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι ένας χαλαρός γύρος, όπου τίποτα δεν διακυβεύεται, όπου κανείς δεν αξίζει να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές. Είναι μεγάλη η ευθύνη των πολιτών. Το μέλλον της χώρας περνά μέσα από την ανάληψη των ευθυνών από τους πολίτες.
          Άρα λοιπόν, την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι, υποστηρίζουμε τις υποψηφιότητες μας, κυρίως ψηφίζουμε μια νέα αλλαγή στον αυτοδιοικητικό χάρτη, ουσιαστικά μια νέα θεσμική μεταρρύθμιση, που θα δώσει προοπτικές στη χώρα.
          Ο πολίτης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και απέναντι στην πορεία της χώρας, απέναντι στην πορεία και την προοπτική και το μέλλον των παιδιών του, απέναντι στη δική του πορεία. Η αποχή την Κυριακή ουσιαστικά είναι ένα πλήγμα ενάντια στους ίδιους τους πολίτες, ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία.
          Μην πει κανείς την επομένη ότι δεν ήξερε ποιες ήταν οι προκλήσεις. Μην πει κανείς την επομένη ότι δεν αντελήφθη ποιες ήταν οι πολιτικές προκλήσεις και τα διακυβεύματα αυτών των εκλογών.



Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής, ο Πρωθυπουργός ουδέποτε συνέδεσε άμεσα ή έμμεσα το αποτέλεσμα των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
                   Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα συναθροιστούν, θα συνυπολογιστούν και θα συναξιολογηθούν πολλά στοιχεία, τα οποία συνεκτιμώμενα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Άρα λοιπόν, δεν υπήρξε καμιά άμεση ή έμμεση σύνδεση. Το αντίθετο. Είπαμε ότι εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε σε περιπέτεια τη χώρα.
                   Είναι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που στο όνομα του κομματικού υπολογισμού θέτουν τη χώρα μπροστά σε ψευτοδιλήμματα, δημιουργούν άκαιρες συμμαχίες, ουσιαστικά υπονομεύουν την πολιτική σταθερότητα και την προοπτική της χώρας, ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Όχι η Κυβέρνηση. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι η σωτηρία της πατρίδας, δεν είναι η σωτηρία της Κυβέρνησης.
                   Γι' αυτό εμείς αναλάβαμε το πατριωτικό μας καθήκον, αναλάβαμε την εθνική μας ευθύνη και καλούμε όλους τους πολίτες να στοιχηθούν σε αυτή την προσπάθεια, που υπερβαίνει διαχωριστικές γραμμές, υπερβαίνει κομματικές εντάξεις και ουσιαστικά αναδεικνύεται στη μεγάλη εθνική πρόκληση για την Ελλάδα των επόμενων χρόνων, της επόμενης δεκαετίας.
                   Άρα λοιπόν, για εμάς -και το απάντησε αυτό πολύ καθαρά ο Πρωθυπουργός- δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών. Συνεχίζουμε αυτή την πορεία, πιστωνόμαστε με την εμπιστοσύνη, ακόμα και την κριτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Έχουν δίκιο οι πολίτες να περιμένουν περισσότερα από την Κυβέρνηση μας. Πρέπει να επιταχύνουμε την προσπάθεια μας.
Πρέπει να ενισχύσουμε τις πολιτικές μας. Εξάλλου, εμείς οι ίδιοι τα λέμε αυτά. Είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είπε ότι πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια ως Κυβέρνηση για να βγούμε από την κρίση.
          Αλλά δίχως την έξοδο από την κρίση, δεν υπάρχει δυνατότητα για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Πρέπει να απαντήσουμε πρώτα στη δημοσιονομική κρίση, στα τεράστια ελλείμματα, να απαντήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους, έτσι ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε νέες αναπτυξιακές πολιτικές, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη
Είναι καιρός, ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, να ξεδιαλυθούν πάρα πολλές συγχύσεις και πάρα πολλές σκοπιμότητες που καλλιεργήθηκαν και δυστυχώς συνεχίζουν να καλλιεργούνται εσκεμμένως, από την πλευρά κατά κύριο λόγο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που βλέπει ή σπεύδει να περισωθεί ανανεώνοντας συνεχώς ή κατασκευάζοντας κρίσεις, διαμάχες, αντιπαλότητες, συγκρούσεις, μεταξύ του Πέτρου Τατούλη και εμού, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη.
          Θέλω, για την ιστορία και για τη δικαιοσύνη, να υπενθυμίσω ότι η πολιτική μου τοποθέτηση ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχαν αρχίσει να συζητούνται οι υποψηφιότητες για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου και όφειλα, όπως οφείλουμε όλα τα πολιτικά στελέχη, βουλευτές, Υπουργοί, στελέχη γενικότερα του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης μας, να τοποθετηθούμε. Και αυτό έκανα, να τοποθετηθώ με καθαρά πολιτικά κριτήρια και πολιτικά επιχειρήματα τον Ιούνιο του 2010 για το πώς έβλεπα εγώ τις υποψηφιότητες στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τις αυτοδιοικητικές και τις περιφερειακές εκλογές.         
          Και θυμίζω ότι στις 16 Ιουνίου και οι ανακοινώσεις υπάρχουν, γιατί scripta manent, είχα τοποθετηθεί για αυτό το θέμα. Θέλω να υπενθυμίσω επίσης ότι με τον Πέτρο Τατούλη γνωρίζομαι πολύ περισσότερα χρόνια και μας διακρίνει μια φιλία και όχι μόνο, πολύ περισσότερα χρόνια από ό,τι διάφοροι άλλοι, όψιμοι συνοδοιπόροι, υποστηρικτές της υποψηφιότητας Τατούλη.
          Έχουμε και πολιτικά συναντηθεί σε διάφορες μάχες, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για την υπεράσπιση της διαφάνειας στον πολιτικό βίο, για τον εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών θεσμών. Προφανώς πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν τα ξέρουν αυτά, αλλά σας τα λέω αυτά και μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε.
          Θα ήθελα επίσης να θυμίσω ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία η υποστήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη, ήμουν το πρώτο στέλεχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου γραπτά βγήκα και είπα ότι τάσσομαι με την άποψη του κόμματος μας, του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζω την υποψηφιότητα Τατούλη για την Πελοπόννησο και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που βγήκα για να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη, του Γιώργου Δέδε.
          Αυτά είναι πραγματικά περιστατικά. Πολλοί την τελευταία περίοδο έπαιξαν, προκαλώντας συγχύσεις γύρω από τη θέση μου. Τα ξεκαθαρίζω για μια ακόμα φορά. Στην πολιτική μπήκα για να αναλαμβάνω τις πολιτικές μου ευθύνες, με καθαρό τρόπο. Στην πολιτική δεν είμαστε στρατιωτάκια, στην πολιτική δεν ισχύουν οι κανόνες του λόχου. Πρέπει να έχουμε όλοι πολιτική φωνή, πρέπει όλοι να διατυπώνουμε τις απόψεις μας με καθαρά πολιτικά επιχειρήματα. Αυτό σημαίνει πολιτική ηθική, πολιτική εντιμότητα.
          Αυτές τις αρχές και αξίες έμαθα στη ζωή μου και μέσα από το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζω και δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση.
          Παράλληλα, αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες και υποχρεώσεις ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συντάσσομαι με τις αποφάσεις του κόμματος μου, τις οποίες πάντοτε επιχειρούσα να ενισχύσω ή πάντοτε συνέβαλα στο να τις διαμορφώσω, έτσι ώστε να γίνονται πολύ πιο ισχυρές για το καλό της παράταξης μας, για το καλό του ελληνικού λαού.
          Δεν φοβάμαι να λέω την άποψη μου, όπως δεν φοβάμαι και να συμπαρατάσσομαι με τις αποφάσεις του κόμματος μου.

Για το αποτέλεσμα του α’ γύρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Το πρόσημο είναι θετικό. Το αποτέλεσμα είναι θετικό. Θα μπορούσε ασφαλώς να ήταν καλύτερο. Θέλω όμως να δούμε με ψυχραιμία και ρεαλισμό και να αξιολογήσουμε με ρεαλισμό και ψυχραιμία τα αποτελέσματα σε όλη την Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Να τα συγκρίνουμε και με αποτελέσματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου το ΠΑΣΟΚ ιστορικά πλεονεκτούσε. Ας δούμε την Κρήτη, ας δούμε τη Θεσσαλία, ας δούμε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Αυτές οι εκλογές συνέπεσαν με εξαιρετικά κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και αντικειμενικά η Κυβέρνησή μας, λόγω των μέτρων που έλαβε, θα είχε ένα λογικό πολιτικό κόστος. Αυτό συνέβη και εδώ. Όμως, στην περίπτωση της Κορινθίας -και θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος- παίχτηκαν και ορισμένα παιχνίδια.
Μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα από ενδεχομένως άτυπες και παράταιρες συμμαχίες και συμφωνίες, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Τατούλη και τα εκλογικά αποτελέσματα της Κορινθίας
Ο Μπεγλίτης διακρίνεται για την εντιμότητα και την ακεραιότητα του, είναι παρών, ήταν και είναι παρών σε αυτή τη μεγάλη μάχη.
          Όποιος επιχείρησε ή όποιος επιχειρήσει να βρει ή μάλλον να καλλιεργήσει εντυπώσεις σε βάρος του Μπεγλίτη, θέλω να του πω ότι χτυπάει λάθος πόρτες.
          Άρα λοιπόν, ο καθένας πρέπει να αναζητήσει τις ευθύνες του. Να δούμε ενδεχομένως και λάθη στρατηγικής που έγιναν και στην Κορινθία ή οργανωτικά λάθη που έγιναν την προεκλογική περίοδο. Όλες αυτές τις μέρες, αυτό κάνουμε, είμαι παρών συνεχώς κάθε μέρα στην Κορινθία, στα χωριά, εκεί που είχαμε πρόβλημα.
          Χτυπούν λάθος πόρτα όσοι ενδεχομένως επιχειρήσουν και μετά τη Δευτέρα να αποδώσουν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Εγώ ξέρω να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου στη ζωή μου και στην πολιτική μου πορεία. Αρα λοιπόν, μακριά από μένα η οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Οποιοιδήποτε καλοθελητές επιχειρήσουν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, θα λάβουν άμεσα τις απαντήσεις.
          Τώρα δεν μιλώ, τώρα είναι η ώρα του αγώνα, είναι η ώρα της συστράτευσης, είναι η ώρα της ενότητας. Να υποστηρίξουμε με όλους τους οργανωτικούς και πολιτικούς τρόπους, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το ψηφοδέλτιο «Νέα Πελοπόννησος», ο Πέτρος ο Τατούλης, ο Γιώργος ο Δέδες εδώ στην Κορινθία. Να υποστηρίξουμε όλες αυτές τις προσωπικότητες που, παρά τις επιμέρους πολιτικές διαφορές που έχουμε μεταξύ μας -δεν το κρύβουμε- ήρθαν και συνενώθηκαν σε αυτό το ψηφοδέλτιο με έναν αυτόνομο τρόπο και χαρακτήρα προσωπικότητες αυτοδιοικητικές, πολιτικές, από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Ο κ. Σαμαράς, δυστυχώς για την πολιτική ζωή, δυστυχώς για τις προοπτικές και το μέλλον της Ελλάδας, επιλέγει τελικά την κομματική και προσωπική πολιτική του επιβίωση από το μέλλον της χώρας, θα έλεγα ακόμα και από το μέλλον της Πελοποννήσου.
          Η στρατηγική που επέλεξε σε μια κατεύθυνση αντιμνημονιακή, τυφλή στρατηγική, δεν οδηγεί πουθενά. Μπορεί να οδηγήσει ενδεχομένως –και αυτό είναι το ζητούμενό του- σε μια κομματική συσπείρωση ή σε ενίσχυση του κομματικού πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο είναι μια αδιέξοδη στρατηγική, δεν δίνει προοπτική στον τόπο, γιατί δεν έχουν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας να πουν τίποτα για το πώς θα βγει από την κρίση η χώρα.
          Γιατί δεν είναι πρόταση ότι σε δώδεκα μήνες μπορούν να μηδενίσουν το δημόσιο έλλειμμα. Εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα υποστήριζα να πάρει το Νόμπελ Οικονομίας ο κ. Σαμαράς. Δυστυχώς όμως αυτά δε γίνονται, δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Αυτά που υποστήριζε ο κ. Σαμαράς στο παρελθόν και για θέματα εξωτερικής πολιτικής και οδήγησαν την Ελλάδα μέχρι σήμερα σε αδιέξοδα, βλέπουμε σήμερα να τα αναπαράγει στο χώρο της οικονομίας. Δυστυχώς, αν ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση του κ. Σαμαρά, η χώρα πολύ σύντομα θα βρεθεί στην ανάγκη να μην μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί, να μην μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις.


Για τον υποψήφιο που υποστηρίζει η Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Καλώ τον κ. Δράκο να ασχολείται λιγότερο με το μνημόνιο, να ασχοληθεί –που δεν ασχολήθηκε όλη την προεκλογική περίοδο- με τις αναπτυξιακές πολιτικές που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος, με το ποιο ήταν το όραμά του και το σχέδιό του για την Πελοπόννησο.
          Δεν ακούσαμε τίποτα απ’ όλα αυτά. Ακούσαμε μόνο έναν δογματικό, τάχα αντιμνημονιακό λόγο, τον οποίο δεν ήξεραν ακριβώς κιόλας γιατί υπερασπίζονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Δράκου. Βρήκανε μια, θα έλεγα, σανίδα σωτηρίας να επιπλεύσουν στα αδιέξοδα της πολιτικής τους.
          Εδώ ο δρόμος είναι ανοιχτός, πρέπει να παλέψουμε μέχρι την Κυριακή. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, συμπατριώτες της Κορινθίας να συστρατευτούμε, και θα συστρατευτούμε, σε αυτή την κοινή προσπάθεια, με το ψηφοδέλτιό μας σε πελοποννησιακό επίπεδο, με το ψηφοδέλτιό μας σε κορινθιακό επίπεδο, με τον Πέτρο τον Τατούλη, με τον Γιώργο τον Δέδε, και είμαι βέβαιος ότι θα πάμε καλά.
          Και επειδή ακούγονται πολλές φήμες και υπάρχει παραπληροφόρηση, κυρίως από ορισμένα blogs και από ορισμένες εφημερίδες του συντηρητικού χώρου, μην προσπαθούν να βρουν σανίδες σωτηρίας τάχα σε κρίση στις σχέσεις Μπεγλίτη – Τατούλη. Ό,τι και να κάνουνε μέχρι την Κυριακή, πιάνονται απελπισμένα από τα μαλλιά τους. Ανακυκλώνουν και αναπαράγουν, κατασκευάζοντας μια παραφιλολογία, τα περί επιστολών, περί διαμαρτυριών, περί τραβήγματος αφτιών. Είναι πραγματικά αστεία.
          Η «μάχη των μαχών», όπως χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς τη μάχη για τις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου, εγώ πιστεύω ότι από «μάχη των μαχών» θα γίνει τελικά Βατερλό για εκείνους. Και όλοι γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της μάχης του Βατερλό...




Για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Δήμους της Κορινθίας
Δείτε την περιοχή του Φενεού και της Στυμφαλίας. Δείτε εκεί και να καθίσουμε να το αξιολογήσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ή την περιοχή ευρύτερα του Δήμου Σικυώνος, ή την περιοχή του Δήμου Νεμέας.
Στον Δήμο Κορίνθου, πιστεύω ότι ο Αλέκος ο Πνευματικός πέτυχε ένα πάρα πολύ θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο. Επιβεβαιώθηκε η δυναμική που είχε αναπτύξει καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Πιστεύω ότι αυτό το θετικό αποτέλεσμα θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες και στο δεύτερο γύρο. Διευρύνοντας τις συμμαχίες, είμαι βέβαιος ότι ο Δήμος της Κορίνθου θα κερδηθεί από όλους τους πολίτες, προς όφελος όλων των πολιτών της Κορίνθου. Έχει γίνει ένα σημαντικό έργο στην πόλη της Κορίνθου, δεν πρέπει αυτό να το κρύψει κανείς, αντίθετα πρέπει να αναδειχθεί. Άλλαξε το αστικό κέντρο της πόλης.
          Θέλω να σας πω ότι ως Βουλευτής, ακόμα και από την εποχή της αντιπολίτευσης, αλλά και πρόσφατα, πολλοί φίλοι που συναντούσα στην Κόρινθο, μου ασκούσαν πολύ έντονη κριτική γιατί υποστήριζα τα έργα που γίνονταν στην Κόρινθο και υποστήριζα τον Δήμαρχο.
          Θέλω να πω ότι νιώθω πραγματικά υπερήφανος γι’ αυτά που έγιναν.  Υποστήριξα αυτά τα έργα, ακόμα και κόντρα πολλές φορές σε κριτικές που ακούστηκαν γι’ αυτά. Αποδεικνύεται σήμερα, μετά την ολοκλήρωσή τους, ότι αλλάζει ο αστικός ιστός της πόλης. Πρέπει να γίνουν περισσότερα; Βεβαίως. Και είμαι βέβαιος ότι ο Αλέκος ο Πνευματικός μετά από τις εκλογές, ως επαναβεβαιούμενος στη Δημαρχία, θα προχωρήσει σε αυτό το έργο.
          Όσον αφορά στο Κιάτο, προφανώς υπήρξαν προβλήματα. Είναι γεγονός ότι δεν μας ικανοποίησε το αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στήριξη στον Τάσο Χωρέμη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε την υποψηφιότητά του.  Πρέπει να δούμε τις τοπικές ιδιομορφίες. Υπάρχουν πάρα πολλά τοπικά χαρακτηριστικά στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου. Υπάρχει μια κόπωση της κοινωνίας απέναντι στα πρόσωπα. Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν.
          Εμείς στηρίζουμε τον κ. Σταματόπουλο. Εγώ προσωπικά θέλω να το πω ότι στηρίζω τον κ. Σταματόπουλο, ο οποίος προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη, από το ΠΑΣΟΚ, με ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο. Από κει και πέρα όμως και ο κ. Σταματόπουλος πρέπει σε αυτή την προεκλογική περίοδο, ενόψει του δεύτερου γύρου, να συστρατευτεί και ο ίδιος στις περιφερειακές εκλογές υποστηρίζοντας το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Κίνημά μας.  Αλλά κι εμείς εδώ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Κορινθίας, για να το πω και πάλι, για να μην υπάρξει καμιά σύγχυση, το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη και του Γιώργου του Δέδε εδώ στην Κορινθία.
          Αυτό βεβαίως οφείλουν να κάνουν και όλοι οι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι υποστηρίζονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο από την Κυβέρνηση, από την παράταξή μας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές εδώ στην Κορινθία. Γιατί δεν μπορεί κανείς να στεγανοποιήσει τις αυτοδιοικητικές από τις περιφερειακές εκλογές. Είναι κρίσιμες εξίσου και οι δύο εκλογικές διαδικασίες. Εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά εξίσου μεγάλη σημασία και σε αυτό το νέο θεσμό, που είναι η ισχυρή, αυτόνομη, ανεξάρτητη Περιφέρεια. 
blogger hit counter