tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σοβαρές καταγγελίες από τον Τατουλη για τα έργα της Κανδήλας και της Τάκας!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σοβαρές καταγγελίες από τον Τατουλη για τα έργα της Κανδήλας και της Τάκας!

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης -και παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης- είπε ότι «δεν μπορούμε –ανέφερε- να κάνουμε έργα αν δεν έχουμε προσδιορίσει το μέγεθος κόστους οφέλους» και τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται προσπάθεια εκτέλεσης έργων με τεράστιο κόστος και τα έργα αυτά να μην τελειώνουν ποτέ και να μην αποτελούν σταθερό παράγοντα για να στηθεί η οικονομία της χώρας και της περιφέρειας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Ανέφερε δε, ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη λίμνη της Τάκας στην Αρκαδία που έχουν δαπανηθεί ...
40 εκ ευρώ χωρίς το έργο να μπορεί να αποδοθεί, ή το έλος της Κανδήλας που έχουν δαπανηθεί πάνω από 60 εκ ευρώ και δεν λειτουργεί και θέλει κι άλλα χρήματα, αλλά και το Φιλιατρινό φράγμα, που η μελέτη μιλά για ταμιευτήρα χωρίς να έχουμε πάει στο θέμα των δικτύων για να μπορέσει να αποδοθεί’’.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια πρέπει να δημιουργήσει σταθερή τοπική οικονομία και συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι ‘’βλέπουμε θετικά τα όσα ο υπουργός εξήγγειλε για την εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος και χρειάζεται να είμαστε πιο τολμηρή με συγκριμένο χρονοδιάγραμμα. Χρειάζεται να γίνει εκκαθάριση στο μητρώο ενώσεων και συνεταιρισμών και να μπεί τέλος στο μονοπώλιο της κεντρικής αγοράς Αθηνών να διαχειρίζεται τις τιμές και την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων’’.
Τέλος ο Περιφερειάρχης είπε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου τύπου δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων και τόνισε ότι χρειαζόμαστε ειδικό αναπτυξιακό νόμο για την περιφέρεια Πελοποννήσου τώρα.
blogger hit counter