tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αυτό είναι το πλάνο για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αυτό είναι το πλάνο για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου!

Μία πρώτη συζήτηση για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου του Μαινάλου, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Δύο τεχνικές, μελετητικές εταιρείες, αφού είχαν κάνει αυτοψία στο βουνό και είχαν μελετήσει κάποια βασικά στοιχεία, παρουσίασαν τις πρώτες σκέψεις και προτάσεις τους για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε δηλώσεις του, ο Αντιπεριφερειάρχης, Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι ο φορέας που θα δημιουργηθεί για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού και ο οποίος θα αποτελείται από την Περιφέρεια, τους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας, αλλά και τον ΕΟΣ, απευθύνθηκε στις εταιρείες αυτές και ερέθισμα για την κίνηση αυτή ήταν μία απόφαση του ΕΟΤ που προβλέπει σχετική χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ.
Οι δύο τεχνικές εταιρείες υπογράμμισαν ότι ένα πλεονέκτημα είναι η μικρή απόσταση από την Αθήνα και το καλό οδικό δίκτυο πρόσβασης από και προς το Χιονοδρομικό.
Στόχος είπαν είναι να υπάρχει τουρισμός όλο το χρόνο στο βουνό, που σημαίνει ανάπτυξη δράσεων πεζοπορίας, αναρρίχησης, αλεξίπτωτου πλαγιάς, ορεινής ποδηλασίας, ιππασίας, τοξοβολίας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Για την τεχνητή χιονόπτωση, επισήμαναν ότι κανονάκια χιονιού θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες χιονοδρομίας και να ενισχύσουν την υπάρχουσα χιονόπτωση.
Στη σύσκεψη ήταν ακόμα ο Δήμαρχος Τρίπολης, αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΟΣ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter