tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εργατικό ατύχημα στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Εργατικό ατύχημα στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιστολόγιο kafeneio-megalopolis.blogspot.com, εργατικό ατύχημα ...
είχαμε πριν λίγες ημέρες στο Λ.Κ.Μεγαλόπολης της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα ένας εργαζόμενος σε μηχάνημα προσπαθώντας να δείξει κάποια πράγματα σε νεότερο συνάδελφο του έπεσε από το μέρος που ήταν και ακινητοποιήθηκε σε σημείο χαμηλότερα.
Αμέσως έγινε ολόκληρη κινητοποίηση για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να τον πάρουν από εκεί και να τον οδηγήσουν στο Κέντρο Υγείας.
Η μετακίνηση του όμως αποδείχθηκε πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα της ΔΕΗ αλλά δεν υπήρχε σχετικός εξοπλισμός για να γίνει η μεταφορά του με ασφαλή τρόπο και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης για να τον κατεβάσουν με ασφάλεια , αφού υπήρχαν φόβοι ότι έχει χτυπήσει στο κεφάλι του και οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να τον τραυμάτιζε περισσότερο.
Λόγω του κρύου που επικρατούσε και των άσχημων καιρικών συνθηκών ο τραυματίας χρειάστηκε να σκεπαστεί με κουβέρτες και να περιμένει πολύ ώρα για την μεταφορά του.
Γιατρός εργασίας του Λ.Κ.Μ.- παρά μόνο μια νοσοκόμα - δεν υπήρχε και στο σημείο του ατυχήματος μετέβη γιατρός από το Κέντρο Υγείας.
Συναδελφοι του εργαζόμενου έκαναν πολλά παράπονα για την έλλειψη γιατρού στα ορυχεία και για ελλείψεις και καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Ο εργαζόμενος είναι καλά στην υγεία του και ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό, όμως πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο και να του γίνει πλήρες ιατρικός έλεγχος .
Οι πληροφορίες που έχω για το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι πολλές και όλα τα παραπάνω είναι από μαρτυρίες συναδέλφων του εργαζομένου. Όμως η έλλειψη ιατρού στις εγκαταστάσεις του Λ.Κ.Μεγαλόπολης είναι εγκληματική αμέλεια και επίσης σοβαρό θέμα είναι και οι ελλείψεις σε υλικά πρώτων βοηθειών που πρέπει να βρίσκονται στα αθενοφόρα της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter