tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Στο Δήμο και όχι στην περιφέρεια η κυριότητα του τουριστικού ακινήτου στο Λεωνίδιο;

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στο Δήμο και όχι στην περιφέρεια η κυριότητα του τουριστικού ακινήτου στο Λεωνίδιο;


Στο τέλος Δεκεμβρίου, διαβάσατε στο «Καλημέρα Αρκαδία» για την απόφαση να μεταβιβαστεί στην αιρετή περιφέρεια Πελοποννήσου, ακίνητο τουριστικού ενδιαφέροντος 303 τ.μ. στο Λεωνίδιο, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και διαχείρισης της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» Α.Ε., στο πλαίσιο του νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» του υπουργείου Τουρισμού.
Για το θέμα αυτό, φαίνεται ότι υπάρχουν νεότερες εξελίξεις…
Πιο συγκεκριμένα, να καταστεί αρμοδιότητα των δήμων η κυριότητα, διαχείριση διοίκηση και εκμετάλλευση των ακινήτων της ΕΤΑ Α.Ε. ζητά η ΚΕΔΕ με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καταθέτοντας μάλιστα και τις σχετικές της προτάσεις στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, που αφορούν σε διατάξεις του παραπάνω σχεδίου νόμου.
Ειδικότερα η ΚΕΔΕ, με σχετική απόφαση της 11ης Ιανουαρίου, του Διοικητικού της Συμβουλίου, εκφράζει τη διαφωνία της με τη μεταβίβαση της κυριότητας, της διοίκησης και της διαχείρισης όλων των ακινήτων της Ε.Τ.Α. Α.Ε. στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα του Δημοτικού Κώδικα και του ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κυριότητα, διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών θα πρέπει να αποτελεί αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, με βάση την αρχή της εγγύτητας και μάλιστα να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους που αφορούν το σύνολο των πάσης φύσεων λειτουργικών δαπανών.
Αυτό σημαίνει ότι, αν το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, γίνει δεκτό, τότε το εν λόγω ακίνητο στο Λεωνίδιο, θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και όχι στην Περιφέρεια.
Αν και, προς το παρόν, όλα αυτά, είναι υποθετικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter