tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Οι δημοσκοπήσεις μας ενθαρρύνουν, αλλά δεν μας εφησυχάζουν"

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Οι δημοσκοπήσεις μας ενθαρρύνουν, αλλά δεν μας εφησυχάζουν"

Στην Τρίπολη βρίσκεται από το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Συναντήθηκε με Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή Θ. Παπαθεοδώρου και ομάδα Καθηγητών και ενημερώθηκε για τις δράσεις και το ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου.
Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου και με το Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Φώτη Κουβέλη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, ο φ. Κουβέλης είπε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν τέλος Απρίλιου ή στα μέσα Απριλίου».
Ακόμα είπε ότι πρέπει να αποκρούσει η κυβέρνηση τις απαιτήσεις της τρόικας για 13ο – 14ο και κατώτατο μισθό και να μην δεχθεί άλλα μέτρα λιτότητας γιατί κατεβάζουν το βιοτικό επίπεδο και γιατί τροφοδοτούν την ακινησία της οικονομίας και βαθαίνουν την ύφεση.
Τόνισε ότι «απαιτείται ένα 5ετές πρόγραμμα με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και με το ΕΣΠΑ για να ανακάμψει η χώρα. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για την ανάσχεση της καλύπτουσας ανεργίας που επισήμως είναι 18%. Αυτό θα συμβεί με το άνοιγμα της στρόφιγγας από τις τράπεζες».
Το τραπεζικό σύστημα είπε ότι είναι συνυπεύθυνο και ανέφερε ότι χρειάζεται αλλαγή των συνθηκών, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει όχι μόνο τις τράπεζες αλλά απευθείας τις χώρες.
Δεν είμαστε είπε από αυτούς που εισηγούνται να βγούμε από το ευρώ, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό. Είναι επικίνδυνο και καταστροφικό το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη δραχμή.
Χρειάζεται είπε να γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις, να μεταρρυθμιστεί ο δημόσιος τομέας και όχι με την εφεδρεία, διότι αποδείχθηκε αναποτελεσματική και λειτούργησε απορρυθμιστικά χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος.
Ζήτησε να αλλάξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρότεινε μεταρρύθμιση με κλείσιμο δημοσίων επιχειρήσεων γιατί κάποιες δεν έχουν λόγο ύπαρξης αλλά κάποιες άλλες πρέπει να παραμείνουν, όπως για παράδειγμα η δημόσια επιχείρηση στο χώρο της ενέργειας.
«Οι δημοσκοπήσεις μας ενθαρρύνουν, αλλά δεν μας εφησυχάζουν.
Η Δημοκρατική Αριστερά οικοδομεί σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, είπε: «Καταψηφίζουμε το μνημόνιο γιατί τα μέτρα που επιβάλλονται είναι άνισα, άδικα και ανήθικα για το λαό».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter