tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αποφασισμένοι οι «Φιλικοί»: «Δεν ξαναδεχόμαστε ποτέ σκουπίδια στο Πλάτωμα. Ξεχάστε το»!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αποφασισμένοι οι «Φιλικοί»: «Δεν ξαναδεχόμαστε ποτέ σκουπίδια στο Πλάτωμα. Ξεχάστε το»!

Κάτοικοι από το συνοικισμό Φιλικών (εκεί που λειτουργεί ο σκουπιδότοπος), πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησαν και πήραν το λόγο, είπαν την άποψη τους, για τις εξελίξεις, αναφορικά με το ζήτημα της χωματερής και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους…

Ο Χρήστος Ζούζουλας από το Σύλλογο Φιλικών είπε ότι «δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να πιούμε ένα καφέ στο μπαλκόνι μας, εδώ και 20 χρόνια, λόγω του σκουπιδότοπου».
Ο Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 5ου δημοτικού, Σταυρός Ζορμπαλάς, είπε ότι «πρέπει να κλείσει το «πλάτωμα» και πρέπει να βρεθεί μία λύση από εδώ και σήμερα. Εάν δεν βρεθεί λύση, θα υπάρξει εστία μόλυνσης έξω από το σχολείο, όπου υπάρχουν τρεις κάδοι. Να απευθύνουμε στην περιφέρεια, που έχει την ευθύνη».
Ο Δημήτρης Καρνέζης (μέλος της διοίκησης Φιλικών) εξέφρασε την απογοήτευση του για την τροπή που πήρε η υπόθεση, είπε ότι «δικαιωθήκαμε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και από το δικαστήριο της Τρίπολης, από πολλούς δημάρχους αποσπάσαμε υποσχέσεις και σήμερα μας λέτε να βρούμε εμείς τη λύση, αισθάνομαι ντροπή που είμαι Έλληνας. Έχει δουλέψει τριάντα χρόνια η χαβούζα στο Πλάτωμα, πήρε σύνταξη και ταυτόχρονα πέθανε μην προσπαθείτε να την αναστήσετε, δεν είναι σωστό».
Το λόγο πήρε κάποια στιγμή και ο Μάκης Ρατσιάτος ο οποίος είπε ότι αυτό που συνέβαινε μέχρι σήμερα στο σκουπιδότοπο, ήταν παράνομο και ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία απόφαση που θα αφήνει ανοιχτή τη χωματερή.

Ο Νίκος Τσιαμούλος (δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου Φιλικών) είπε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όταν αυτή ξυπνάει. Θα περιφρουρούμε την χωματερή, διότι δεν θέλουμε ο δήμος να πληρώσει πρόστιμο. Ούτε να γίνει μήνυση σε κάποιον εργαζόμενο.
Η ανεπάρκεια της σημερινής δημοτικής είναι ακόμα πιο εμφανής, σε αυτές τι δύσκολες στιγμές.
Με αυτά που λέτε μένετε εκτεθειμένος και υπόλογος, κύριε Δήμαρχε.
Τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, διότι ευθύνεται ο δήμος.
Γιατί δεν καλέσατε τον Περιφερειάρχη να μας πει ποιος φταίει; Γιατί αν ρωτήσουμε εκείνον, θα μας πει ότι φταίτε εσείς (δεν με ενδιαφέρει απάντησε ο Δήμαρχος – ούτε εμένα, ανταπάντησε ο Τσιαμούλος).
Μας λέτε ότι δεν έχετε λύση. Δηλαδή, δηλώνετε ανικανότητα. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι. Αν θέλατε μία συνεργασία, θα το είχατε κάνει από την ημέρα της απόφασης. Έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας που πιθανόν να το ξέρω, αλλά δεν έχω στοιχεία να το αποδείξω.
Το σωματείο μας βρήκε μελετητές και μας ζήτησαν 3.000 € για να μας δώσουν τρεις λύσεις.
Δήμαρχος σημαίνει, να δίνει λύσεις.
Περίμενα να πείτε ότι για αυτούς τους 13 μήνες έχετε την ευθύνη.
Εγώ ντρέπομαι για λογαριασμό σας, που είπατε να ζητήστε παράταση, για ένα αίσχος. Έλεος. Καλά έκαναν οι κάτοικοι του Λεβιδίου.
Δεν πρόκειται να δοθεί λύση μέχρι το 2014, με τίποτα. Θα πάμε στις επόμενες εκλογές και να δω τότε τι θα πείτε…
Σας καλώ να μην ψηφίσετε την αίτηση της ανάκλησης. Θα σας κυνηγάει για μια ζωή αυτή η απόφαση.
Να κάνουν όλοι υπομονή, να γίνει έκτακτο συμβούλιο, μπας και βρεθεί κάποια λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter