tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: “Προκλητικό το ενοίκιο για το «Μέγαρο» της οδού Λαγοπάτη”!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

“Προκλητικό το ενοίκιο για το «Μέγαρο» της οδού Λαγοπάτη”!

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ) και τα σωματεία – μέλη της προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, με θέμα τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες του Δήμου στο «Μέγαρο» της οδού Λαγοπάτη καταβάλλοντας ως ενοίκιο  ποσό υπερδιπλάσιο αυτού που ο Δήμος έδινε μέχρι σήμερα.
Όση κατανόηση και να θέλουμε να δείξουμε ως προς την  πρόθεση σας να αναβαθμίσετε τις λειτουργίες του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών το τίμημα που εγκρίνατε , μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί από το χειμαζόμενο λαό της πόλης μας δεδομένου ότι υπήρχαν και άλλοι τρόποι να το επιτύχετε αυτό εξαιρετικά οικονομικότεροι.
Εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης και οικονομικής κατάρρευσης θα περίμενε κανείς από τους δημοτικούς μας άρχοντες να επιδείκνυαν σύνεση ,νοικοκυριό και κυρίως πρακτικές δραστικής περιστολής των εξόδων αντί να προβαίνουν σε τέτοιες αλόγιστες σπατάλες που θα επιβαρύνουν σε τελευταία ανάλυση εμάς τους δημότες γιατί μην γελιόμαστε σε μας θα στείλετε αύριο τον λογαριασμό .
Κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε από τη μεριά σας το υπάρχον τίμημα των περίπου13.500 € να το συμπιέζατε στις 6.000 € και όχι να το ξεχειλώσετε στις 27.000 €.
Και βεβαίως υπάρχει αυτή η δυνατότητα γιατί υπάρχουν εξαιρετικά κτήρια όπως το Δημαρχείο της Τεγέας καθώς και άλλες ιδιοκτησίες του Δήμου όπως Σχολεία ή κληροδοτήματα που θα μπορέσουν να στεγάσουν τις εν λόγω υπηρεσίες και με την βοήθεια της τεχνολογίας που έχετε θα εξασφαλίζατε πλήρως και τις δυσλειτουργίες του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών  από 1 ή 2 σημεία .
Αναλογιστείτε ότι σε μικρό χρόνο από τώρα θα κληθεί ο Δήμος να κάνει συσσίτια για απόρους ή να εξασφαλίσει στέγη για αστέγους. Φρονούμε ότι τούτη τη στιγμή ο Δήμος θα πρέπει να προετοιμάζετε για τα δύσκολα που επέρχονται - σε άλλους Δήμους αυτά τα φαινόμενα είναι πλέον ορατά - και να παίρνει μέτρα ανακούφισης των δημοτών του. Μια λύση σαν αυτή που σας προτείνουμε να είστε σίγουροι ότι θα τύχει της πλήρους επιδοκιμασίας του συνόλου των δημοτών .
Τούτη δε τη χρονική στιγμή είναι ανάγκη ο Δήμος μαζί με όλους τους φορείς να πάρει πρωτοβουλίες τόνωσης της τοπικής οικονομίας , αύξησης με κάθε τρόπο της  επισκεψιμότητας και προώθησης των τοπικών προϊόντων , πρωτοβουλίες που θα δίνουν λύσεις και θα δημιουργούν προοπτική στους νέους ανθρώπους .
 Συμπαθάτε μας αλλά τα δημοτικά μέγαρα όχι μόνο δεν θα λύσουν προβλήματα αλλά θα εντείνουν τη διάχυτη εντύπωση περί εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων υπονομεύοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη Δήμου και Δημοτών την τόσο αναγκαία τούτες τις δύσκολες ώρες . 
Η ΟΕΒΑ και τα σωματεία μέλη της  με την ομόφωνη απόφασή τους κατά την σύσκεψη που είχαν την Κυριακή 15/1/12  σας καλούμε, έστω και τελευταία στιγμή να το ξανασκεφτείτε ,να πρυτανεύσει η λογική και να μην προχωρήσετε στην μετεγκατάσταση στο ΄΄Μέγαρο ΄΄ .
                                                                                            Με εκτίμηση
                                                                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΜΕΛΗ
                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΑ
                                                                               Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης

                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΑ και
                                              τα Σωματεία Μέλη
- ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ & ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ& ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΌΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΙΑΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
- ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ-ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥΧΩΝ ΚΤΕΛ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ& Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΎΧΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΏΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
- ΠΑΝΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

27 000 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ .ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ γρήγορα το θυμηθήκατε!

Ανώνυμος είπε...

27.000,00€ είναι για το μισό κτίριο του γνωστού κυρίου!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που ξυπνήσατε είναι πολύ αργά!

Ανώνυμος είπε...

Κυριες και Κυριοι θα ειμαστε πολυ τυχεροι εαν καταληξουμε να πληρωνουμε 27.000 το μηνα...(αστειευομαι)....η αληθεια ειναι δυστυχως χειροτερη.Καντε ενα γρηγορο ελεγχο να διαπιστωσετε οτι απο αυτα που περιεγραφε ο Δημαρχος οτι θα πανε στο νεο κτιριο ,ορισμενα δεν εχουν και ουτε προκειται να πανε.Συνεπως θα πληρωνουμε και αυτες τισ υποχρεωσεις και ετσι κτιριο+αποθηκη+λοιπες υπηρεσιες που δεν μεταφερθησαν=κανα 30.000!!!!!!!!!!!!!!!!! Ψαξτε τη μελετη που παρουσιασε και θα με θυμηθειτε....Αν τις πηγαιναμε τις περισσοτερες υπηρεσιες στα παλαια δημαρχεια,στα παλαια σχολεια των γυρω κοντινων περιοχω θα χρειαζοντουσαν λιγοτερα απο 8.000 το μηνα.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητόί μου ο κύριος Δήμαρχος δεν πληρώνει απο τα δικά του, αλλά απο τον κοινό κουρβάνά. και θα λογοδοτήσει όταν ξαναγίνουν εκλογές. και αν δεν τον ψηφίσετε κάτι έγινε. έτσι είναι στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων.

blogger hit counter