tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Κυνουρίας!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Κυνουρίας!

Την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την τουριστική ανάπτυξη, μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τουριστικών και φυσικών πόρων της Βόρειας Κυνουρίας ...
αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.
Εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί για τη σύνταξη και την υποβολή του φακέλου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο.
Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς, εισηγήθηκε το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο και τόνισε: «Τίτλος προτεινόμενου έργου: «Συγκεκριμένα στα πλαίσια της ανωτέρω πρόσκλησης, εισηγούμαστε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης τίτλο: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τουριστικών
και φυσικών πόρων της Βόρειας Κυνουρίας» και προϋπολογισμό 350.000,00 ευρώ
(συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Το Έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 03: Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, Στόχος: «Ενίσχυση των υποδομών αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος και της φυσικής κληρονομιάς της χώρας ως μέσου βελτίωσης της ελκυστικότητας της χώρας ως τουριστικού προορισμού».
Το παρόν έργο έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη παράλληλων, αλληλοϋποστηριζόμενων δράσεων, με αντικείμενο την οργανωμένη προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και των τουριστικών και φυσικών πόρων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, προκειμένου να προωθηθεί τουριστικά η περιοχή.
Οι υπηρεσίες / λειτουργίες που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής:
1. Ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση πολιτιστικού αποθέματος: Έρευνα, καταγραφή, επιλογή και αξιολόγηση τεκμηρίων, που αφορούν τους πολιτισμικούς πόρους προς ανάδειξη και ψηφιοποίηση. Ψηφιακή αποτύπωση των επιλεγμένων πολιτιστικών τεκμηρίων που αποτελούν σημαντικό αρχειακό υλικό σε κατάλληλα αντίγραφα διαφορετικού μορφότυπου ανάλογα με τη φυσική μορφή του κάθε τεκμηρίου.
2. Ανάπτυξη εργαλείου διαχείρισης περιεχομένου: Ανάπτυξη ολοκληρωμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης και διαχείρισης συλλογών και πολιτισμικού αποθέματος.
Σκοπός της θα είναι η υποστήριξη της ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης
καθώς και η αξιοποίηση των Πολιτισμικών Συλλογών με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και κανάλια διάθεσης (πχ Internet).
3. Διαδικτυακή πύλη Πολιτισμού και Τουρισμού: Ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης, μέσω της οποίας θα προβάλλεται ο δήμος, οι τουριστικές υποδομές της περιοχής, το πολιτιστικό απόθεμα και ο φυσικός πλούτος της. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλη θα προσφέρονται τουριστικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, αφού θα αναπτυχθεί ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών κρατήσεων για τα μικρομεσαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής (ξενώνες, δασικά χωριά, ενοικιαζόμενα δωμάτια).
4. Εικονική περιήγηση (Virtual tour) για επιλεγμένους χώρους: Ανάπτυξη ενός συστήματος για την εικονική περιήγηση επιλεγμένων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του Δήμου.
Το σύστημα αυτό θα διασυνδέεται με τη Διαδικτυακή Πύλη, ώστε να είναι προσβάσιμο από κάθε γωνιά της γης.
5. Ψηφιακός πολιτιστικός και τουριστικός χάρτης της Βόρειας Κυνουρίας: Η εφαρμογή αυτή αποσκοπεί στην τοπογραφική απεικόνιση των σημείων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο γεωγραφικό χώρο του Δήμου και στην ευρύτερη περιοχή. Η ένταξη της συγκεκριμένης εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη Πολιτισμού και Τουρισμού θα δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα άμεσης και συνδυαστικής απεικόνισης των τουριστικών υποδομών και του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου.
6. Εκπαιδευτικό DVD-ROM βάσει ψηφιοποιημένων κειμηλίων: Ανάπτυξη διαδραστικής
εφαρμογής εγκυκλοπαιδικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, η οποία θα έχει ως
αντικείμενό της γνωριμία με τον πολιτιστικό πλούτο που είναι επιθυμητό να αναδειχθεί και η ιστορία αυτού.
7. Δράσεις δημοσιότητας: Ανάπτυξη & υλοποίηση ενεργειών δημοσιότητας γύρω από τις τουριστικές και πολιτιστικές υποδομές που είναι επιθυμητό να προβληθούν.

Προσδοκώμενα οφέλη
Η ανάδειξη και προβολή του Τουριστικού και Πολιτιστικού πλούτου παρουσιάζει ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία και δίνει αξία στον τόπο.
Η πρόταση αυτή που αφορά το Δήμο μας θα γίνει με φορέα υποβολής το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Η χρηματοδότηση του έργου είναι στο 100% Δημόσια δαπάνη και δεν δημιουργεί υποχρεώσεις στο Δήμο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter