tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Μειωμένα τιμολόγια ύδρευσης στη Βόρεια Κυνουρία!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μειωμένα τιμολόγια ύδρευσης στη Βόρεια Κυνουρία!

H Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειας Κυνουρίας καλεί τους δημότες οι οποίοι ανήκουν στις κατηγορίες απόρων, πολυτέκνων, τριτέκνων και αναπήρων, να προσέλθουν στα γραφεία της Επιχείρησης ...(ισόγειο Οικονομικής Υπηρεσίας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, υπεύθυνη επικοινωνίας: ΚΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ, τηλ 2755360137) το διάστημα από 30/01/2012 έως και 03/02/2012, με τα απαραίτητα κατά περίπτωση έγγραφα, προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων (εκπτώσεων) στους λογαριασμούς ύδρευσης, σύμφωνα με την υπ. αριθμ 80/2010 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΒΚ.
Απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε τα άτομα που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, να τύχουν αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης, είναι:
Να είναι δημότες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Απαιτείται πιστοποιητικό γεννήσεως ή οικογενειακής κατάστασης του Δήμου μας, το οποίο θα αναζητείται αυτεπάγγελτα.
Να έχουν στο όνομά τους άδεια σύνδεσης με το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, προκειμένου να τύχουν της μείωσης του αντίστοιχου τέλους. 
Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να είναι μέχρι 22.000 €. Το ανωτέρω ποσό  προσαυξάνεται κατά 2.000 € για κάθε  προστατευόμενο μέλος της οικογένειας. Απαιτείται αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους, το οποίο προσκομίζεται με ευθύνη του ενδιαφερόμενου και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αναζητείται αυτεπαγγέλτως.  
Η μείωση των τελών αφορά  την πρώτη κατοικία του δικαιούχου. Για την τήρηση του παρόντος όρου απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, με την οποία θα δηλώνει ότι ζητάει να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της παρούσης μόνο για την πρώτη του κατοικία.

Για την απόδειξη της ιδιότητας του απόρου απαιτείται Πιστοποιητικό απορίας από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας της Νομαρχίας, σύμφωνα με το Ν.Δ 57/1973.

2. Η  ιδιότητα του πολυτέκνου αποδεικνύετε με πιστοποιητικό της οικογενειακής του κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος  ( Α.Σ.Π.Ε.)  (Άρθρο 2 του Ν. 1910/1944 όπως τροποποιήθηκε με  το άρθρο  6 παρ. 2 του Ν. 3454/2006)
Αναλυτικότερα πολύτεκνοι θεωρούνται:
   Α)  Οι γονείς, οι οποίοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια  τεσσάρων  (4) τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Β)    Οι γονείς με τρία τέκνα στις παρακάτω περιπτώσεις:
- Ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος για τη διατροφή αυτών, θεωρείται πολύτεκνος, εφόσον έχει τουλάχιστον  τρία (3) τέκνα από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή  νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα ή εκτός γάμου γεννηθέντα,  τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης. (Άρθρο 1 του Ν. 1910/1944 όπως τροποποιήθηκε με  το άρθρο  6 παρ. 1 του 3454/2006)
 - Ο ένας από τους γονείς ο οποίος κατέστη ανάπηρος εξ οιασδήποτε αιτίας ή είναι ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως εφόσον έχει τρία (3) τέκνα και συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις των ανωτέρω  περιπτώσεων.
 - Σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων. Τα απορφανισθέντα τέκνα αποτελούν ιδίαν οικογένεια και αν είναι  τουλάχιστον δύο (2)  απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων των  πολυτέκνων, υπό τους περιορισμούς του άρθρου 1 του Ν. 1910/1944 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006.
 - Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α’) όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του Ν. 3454/2006 τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα (παρ.1 άρθρου 6 Ν. 3454/2006)

3. Για την απόδειξη της ιδιότητας του αναπήρου απαιτείται Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής Αναπηρίας του Ι.Κ.Α., στην οποία να προσδιορίζεται η αναπηρία του υποψηφίου, καθώς και το ποσοστό αναπηρίας του (67% και άνω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter