tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: 20 χρόνια "ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ"

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

20 χρόνια "ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ"

Η ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, από το Σεπτέμβρη 2011, μπήκε στο 20ο έτος της ηλικίας της! Το γιορτάζουμε το γεγονός με σιγαστήρα… όσο πιο σεμνά και αθόρυβα γίνεται… Οι καιροί, δυστυχώς, δεν προσφέρονται, ούτε για φιέστες, ούτε για «μπράβο», πολύ ...
περισσότερο για «ταρατατζούμ» τα οποία, άλλωστε, απεχθανόμαστε… Όμως, τέτοιοι καιροί, ευνοούν την περισυλλογή· περισυλλογή γι’ αναδρομές, καταγραφές, αποτιμήσεις· όσο για “δεσμεύσεις”, λέξη την οποία μού πρόσθεσε η Συντακτική Επιτροπή μου… θα έλεγα «είδωμεν» αφού «ήτανε στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος…» δηλ. έχουμε που έχουμε πανάσχημες οικονομικές συνθήκες, μας έριξαν και το «Μεσοπρόθεσμον» στα Ε.Λ.ΤΑ., μας άλλαξαν τα φώτα· πώς ν’ αντέξεις….
Η πρώτη αλήθεια είναι, πως ονειρευόμασταν, πριν 3-4 χρόνια, έτσι και φθάναμε στα 20, να κάναμε εκείνο, να κάναμε τ’ άλλο… Εδώ ‘ναι, που, λέει, «να μας συγχωρείς κυρ-Ασπασία που δε σε τρατάραμε» ή το “άλλα σκαμπάζει ο γάιδαρος κι άλλα ο γαϊδουρολάτης” ή και το άλλο “λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο”… Η δεύτερη αλήθεια είναι, ότι, ο υπογραφόμενος, από τη στιγμή, που, κυκλοφόρησε, τσάτρα πάτρα, αυτή την εφημερίδα, μέχρι σήμερα, αυτή η σχέση του, είναι σχέση ζωής! Ξημεροβραδιαζόμαστε –και μόνο ένας ύπνος μας χωρίζει- με το τι θα γράψουμε, πού και ποιον θα ρωτήσουμε, αν θ’ αρέσει, πού θα βρούμε φωτογραφίες…
Όχι, η Ο.Α. δεν ήταν -και δεν είναι- μια Ημερήσια εφημερίδα που να κυνηγάει την είδηση· δεν είναι ούτε καν Εβδομαδιαία· όμως, λειτούργησε -και λειτουργεί- κάπως, παραπλήσια, σαν Κυριακάτικη έκδοση των σημερινών «Μεγάλων»… με τη διαφορά, ότι το χρώμα της είναι Τοπικό! Ουκ ολίγες φορές, επικαλούμαστε το, της Πατουλίδου, «για την Αρκαδία και την Τρίπολη, ρε γαμώτο»… Μ’ ένα 70% Τρίπολη κι ένα 30% Αρκαδία, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να ικανοποιούμε και να κρατάμε ενημερωμένους και ενωμένους τούς, όπου γης, Αρκάδες και Τριπολιτσιώτες! Έτσι, με τις λοιπές Αδελφές εφημερίδες, του Νομού, θεωρούμε πως πράξαμε -και πράττουμε- το καθήκον μας…
Όσοι, κατά καιρούς, προσπάθησαν να μας εντάξουν σε Κόμματα, Παρατάξεις… έστω και αργά, αντελήφθησαν, πως, στην πορσελάνη δεν κολλάει λάσπη… Συνεχίζουμε, να πορευόμαστε -στην κυριολεξία- ως αδέσμευτοι, αντικειμενικοί, ακομμάτιστοι, ευαίσθητοι… Συνεχίζουμε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να κυκλοφορούμε, ουδεμία σχέση έχοντες με «μαύρα» και παράνομα»…! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ταυτόσημη της σκέψης μας και της συμπεριφοράς μας· η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελεί την κορωνίδα τού πιστεύω μας! Πιστεύουμε στις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης: Ελευθερία, Ισότητα, Δικαιοσύνη! Όχι, στις Δικτατορίες. Ναι, στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Η Ο.Α. ανήκει μόνο στους Αρκάδες και τους Τριπολιτσιώτες· μόνο σ’ αυτούς! Όπως έχουμε ξαναπεί, ο θάνατος του συμπολίτη μας, για την Ο.Α., μετράει παραπάνω από το θάνατο του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Η Ο.Α. είναι η Εφημερίδα που δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο κι όχι στους «τεχνικούς» τίτλους, τα «σλόγκαν»… που εξαπατούν… Δικαιολογεί την άποψή της, θετικά ή αρνητικά· ποτέ, δεν την αφήνει ξεκρέμαστη· ποτέ, δε λασπολογεί!
Ίσως, όλα τ’ ανωτέρω, να σουμάρισαν οι Υπεύθυνοι του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε., και μας έδωσαν το ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2006! Τους  ευχαριστούμε!
Αμέσως, όχι· όμως, λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία μας, βρεθήκαμε στην κορυφή, όχι μόνο του Αρκαδικού Τύπου, αλλά του Ελληνικού Περιοδικού Τύπου! Είναι μια θέση, που, με νύχια και με δόντια, προσπαθούμε να κρατήσουμε…· επιπρόσθετα, με τη μεγάλη κυκλοφορία μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, ανήκει σ’ Εσάς, αγαπητοί Συμπατριώτες-Συμπατριώτισσες, που μας διαβάζετε και μας στηρίζετε, ηθικά και οικονομικά… Άλλο μεγάλο ευχαριστώ, στο “σοφό”, Χρυσόστομο Κριμπά που είναι «η κατευθυντήρια γραμμή»… και, βέβαια, σε όλους τους Λοιπούς, αγαπητούς Φίλους, που, συμπαρίστανται, πνευματικά ή χειρωνακτικά, από το πρώτο φύλλο κυκλοφορίας τούτης της Εφημερίδας!
Και πάλι, πολλές ευχαριστίες και Υγιαίνετε.  Ν.Γ.
Πηγή – www.odosarkadias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter