tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Καταστροφές σε δεκάδες χωριά το 2011 – Καταχρεωμένοι και σε απόγνωση οι αγρότες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Καταστροφές σε δεκάδες χωριά το 2011 – Καταχρεωμένοι και σε απόγνωση οι αγρότες

Σοβαρό θέμα έχει ανακύψει στα περισσότερα χωριά του Δήμου Τρίπολης, από τις καταστροφές που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2011, από ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις κλπ). Το θέμα ανέδειξε ο Δημήτρης Παυλής, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τόνισε: «Δεν νοείται σε περισσότερα από 60 χωριά, σε σύνολο 78, να έχουν γίνει αλλεπάλληλες καταστροφές, μέσα ...
σε ένα χρόνο, να έχουν έρθει γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, να έχουν ελέγξει, να έχουν πάρει χαρτιά και να έχουν εξαφανιστεί, υπάρχει σοβαρό θέμα, δεν έχουν δώσει πορίσματα των ελέγχων αυτών, για να προχωρήσει η διαδικασία. Πως θα ανταπεξέλθουν οι παραγωγοί μας στις υποχρεώσεις τους, δάνεια κλπ; Είναι καταχρεωμένοι και δεν έχουν που να στηριχθούν. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.
Να πάρουμε θέση και να παρέμβουμε ως δήμος να ζητήσουμε από τον ΕΛΓΑ να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε πολλά παράξενα, γιατί έχουν έρθει σε απόγνωση. Στηρίζονται σε αυτά τα χρήματα».
Την κατάσταση αυτή επιβεβαίωσε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου, ενώ για οξύτατο πρόβλημα μίλησε και ο Δημήτρης Βόσνος.
Εν τέλει, αποφασίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει δράσεις και να πιέσει για να επισπευτούν οι διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter