tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Για 6η χρονιά Καρναβάλι στα Λαγκάδια!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Για 6η χρονιά Καρναβάλι στα Λαγκάδια!

Ο Σύλλογος Νέων των Λαγκαδίων-ΔΡΑΣΙΣ διοργανώνει και φέτος στα Λαγκάδια Αρκαδίας, για 6η συνεχόμενη φορά ένα αυθεντικό, διαδραστικό, αρκαδικό καρναβάλι, εμπνευσμένο από τη φύση, τους μύθους και τις παραδόσεις του τόπου. Το μοναδικό αυτό καρναβάλι διοργανώνεται με πολύ μεράκι από το Σύλλογο Νέων των Λαγκαδίων, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, που καταφέρνουν κάθε χρόνο να ξαναζωντανεύουν τις μυθικές μορφές του Μαινάλου, αλλά και τις πλούσιες παραδόσεις της ...
ιδιαίτερης πατρίδας μας. Έτσι και φέτος, κόντρα στα σημεία των καιρών σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του 6ου Λαγκαδινού Καρναβαλιού, για να ζήσουμε μαζί στιγμές χαράς και κεφιού και να ξορκίσουμε μαζί με το χειμώνα ό,τι μας βαραίνει και μας απογοητεύει.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με μια παρέλαση χειροκίνητων αρμάτων και πομπή από ξωτικά, αμαζόνες, μάγισσες, μάγους, νύμφες, βάκχους και κουδουνοφόρους, συνοδευόμενη από ήχους τυμπάνων, που θα ζωντανέψουν τους μύθους για τα πλάσματα των βουνών της Αρκαδίας, ενώ ο Καρνάβαλος, με τη μορφή Τράγου-συμβόλου γονιμότητας αλλά και του τραγοπόδαρου Θεού Πάνα των αρκαδικών βουνών- θα περιπλανηθεί στους δρόμους του χωριού και τέλος θα παραδοθεί στις φλόγες.
Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου, η παραδοσιακή φασολάδα θα προετοιμαστεί στην πλατεία του χωριού και θα περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες, για το ξεκίνημα της Σαρακοστής.
Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την τετραήμερη γιορτή για να διασκεδάσουμε, ταξιδεύοντας μαζί στους αρκαδικούς μύθους και τις παραδόσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter