tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αναμενόμενη απόφαση για τα σκουπίδια έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αναμενόμενη απόφαση για τα σκουπίδια έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τα επόμενα βήματα για την προσωρινή επίλυση του ζητήματος της απόθεσης των απορριμμάτων ενέκρινε, με απόφαση που έλαβε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.
Αυτός ο σχεδιασμός είχε αποτυπωθεί σε ...
κοινή ανακοίνωση την οποία είχανμ συνυπογράψει οι παρατάξεις του Γιάννη Σμυρνιώτη, του Δημήτρη Παυλή, του Νίκου Δελφάκη και του Βασίλη Γιόκαρη.
Διαφώνησαν οι Κώστας Γεωργακόπουλος, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, ενώ ο Βασίλης Γιόκαρης, ξεκαθάρισε πάλι ότι δεν συμφωνεί με τους δεματοποιητές.
Στην ανακοίνωση εκείνη, αναφέρονταν τα εξής: «Μετά την κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 01/02/2012 και ώρα 17:00 στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτη, τον επικεφαλής της παράταξης ’’ Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά ’’ κ .Δημήτρη Παυλή, τον εκπρόσωπο της παράταξης ’’ Συνεργασία για την Τρίπολη Πρωτεύουσα Πόλη’’ Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη, τον επικεφαλής της παράταξης ’’ Μαντινειακή Συμπολιτεία ’’ κ. Βασίλη Γιόκαρη, η οποία σύσκεψη διεξήχθη σε κλίμα απολύτως εποικοδομητικό και αναφορικά με την επιτάχυνση της οριστικής λύσης στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Τρίπολης σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) και κατόπιν της απολύτου θετικής αντιμετώπισης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στον κ. Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων πραγματοποίησαν νέα συνάντηση στην οποία αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
Άμεση εκκίνηση διαδικασίας για την αγορά ή τη μακροχρόνια μίσθωση γηπέδου από το Δήμο Τρίπολης περίπου 50 στρεμμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται από τον ΠΕΣΔΑ και τυχόν πρόσθετους όρους της αντίστοιχης προκήρυξης του ΦΟΣΔΑ Ν. Αρκαδίας.
Στο ανωτέρω γήπεδο θα χωροθετηθούν ευθύς εξ αρχής σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ
α) Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ)
β) Μονάδα Κομποστοποίησης Οργανικών Στερών Αποβλήτων.
γ) Δεματοποιητής που μελλοντικά θα δύναται να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός     μεταφόρτωσης απορριμμάτων  (ΣΜΑ) στην υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης.
3) Το ανωτέρω γήπεδο θα τύχει της προέγκρισης  χωροθέτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες   για τις ανωτέρω δράσεις προ της υπογραφής της σύμβασης αγοράς ή μίσθωσης.
Παράλληλα ο Δήμος Τρίπολης:
Εντατικοποιεί τις προσπάθειες πρόσληψης της παραγωγής και ελαχιστοποίησης του όγκου των απορριμμάτων καθώς και της ανακύκλωσης.
Ξεκινά δράσεις για την κομποστοποίηση των οργανικών αστικών αποβλήτων. Ο κ. Β. Γιόκαρης συναινεί εκ μέρους της Δημ. Κίνησης την οποία εκπροσωπεί στο Δημ. Συμβούλιο, σε εκείνα τα σημεία της απόφασης τα οποία κινούνται στο πλαίσιο της Πρότασης της ’’ Μαντινειακής Συμπολιτείας ’’  για ’’Εναλλακτική Διαχείριση των Αστικών Στερών Αποβλήτων ’’ και διαφωνεί με εκαίνα τα σημεία, όπως π.χ με εγκατάσταση Δεματοποιητή, τα οποία βρίσκονται εκτός του εν λόγω πλαισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter