tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εγκληματική ομάδα Πακιστανών αφαιρούσε μετασχηματιστές της Αργολίδας!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εγκληματική ομάδα Πακιστανών αφαιρούσε μετασχηματιστές της Αργολίδας!

Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ!

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών...
και συντονισμένες έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου Αργολίδας.
Συνελήφθησαν, χθες (11-02-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή Λιμνών Αργολίδας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30, 28, και 22 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας και συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Αργολίδας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αργολίδας.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, χθες (11-02-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Νέο Ηραίο Αργολίδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, ωστόσο, οι ανωτέρω αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως μετά από έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.



Στο πορτμπαγκάζ του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε χαλκός, βάρους 200 κιλών, που όπως προέκυψε προερχόταν από 2 μετασχηματιστές  τους οποίους είχαν αφαιρέσει, νυχτερινές ώρες της 10/11-02-2012 από το Νέο Ηραίο Αργολίδας.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) κάρτες Τράπεζας.
Δύο (2) κάρτες SIM.
Επιπλέον κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.
Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2011, οι συλληφθέντες, είχαν διαπράξει άλλες 26 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου Αργολίδας.
Η συνολική ζημία της Δ.Ε.Η. από τη δράση της εγκληματικής ομάδας υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter