tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Άμεσα εκλογές, τώρα»

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Άμεσα εκλογές, τώρα»

Το Δίκτυο Αρκαδίας ως ένωση ανθρώπων με αξίες και αρχές τη Συμμετοχή στα κοινά, την Αλληλεγγύη, την Αξιοκρατία και τις σαφείς Δημοκρατικές Διαδικασίες και βασικό στόχο την Άμεση δημοκρατία, δηλώνει ευθέως και συγκεκριμένα ότι είναι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
Η Δημοκρατία, το ...
σύστημα διακυβέρνησης, η κοινωνική ανέχεια στην εξουσία και οι ανάγκες της οικονομίας δεν αντέχουν την «εικόνα» της Βουλής όπως είναι σήμερα και μία κυβερνητική λειτουργία χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Τα θεμελιώδη ζητήματα αν η Βουλή δικαιούται να υπογράφει συμβάσεις με τέτοιο κόστος, αν η κυβέρνηση έχει την εκλογική και κοινωνική εντολή να ψηφίζει τέτοια μέτρα, δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς από κανένα μέρος της συγκυβέρνησης.
Δεν πιστεύουμε σε «μαγικές» λύσεις ούτε στη λογική ότι παθαίνουμε ό,τι αξίζουμε πολύ περισσότερο στη λογική ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Η κρίση στην Ελλάδα και στον κόσμο συνεχίζει με μεγάλη ένταση, τα σχόλια και οι αναλύσεις πολλές οι λύσεις ακόμα περισσότερες. Όμως κάθε ορισμός «Γιατί δημιουργήθηκε η κρίση» ή «Ποια είναι η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας», δε χωράει αμφισβήτηση είναι αυτονόητο ότι προωθείται, ψηφίζεται και εφαρμόζεται από το λαό και υπέρ του λαού και όχι ερήμην του.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα έχουν ρόλο και λόγο στον προεκλογικό διάλογο. Θα παρακολουθούν και θα συμμετέχουν σε μεγάλο ποσοστό. Πολλοί ψηφοφόροι θα ζητήσουν εκδίκηση, άλλοι θα αναζητήσουν ευθύνες, οι περισσότεροι θα ψάξουν για ελπίδες. Είμαστε μ’ αυτούς που ψάχνουν την ελπίδα, την ανάγκη να βγούμε από την κρίση όρθιοι και πιο δυνατοί. Όσο περισσότερο χρόνο έχει μία προεκλογική περίοδο, τόσο καλύτερα για τον κόσμο να «ζυγίσει» τις επιλογές που του υποδεικνύονται.
Χωρίς άμεσες εκλογές συνεχίζονται οι στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος, η απραξία των περισσότερων υπουργείων και η απουσία ενός επιτέλους «Ελληνικού» σχεδίου διάσωσης της οικονομίας. Χωρίς την επαναπροσέγγιση των πολιτικών και πολιτών θα μεγαλώσει ο φόβος της πολιτικής τάξης από τη βάση που στηρίζεται και θα συνεχίσει το μίσος του απλού λαού στους ανθρώπους που τον αντιπροσωπεύουν.
Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις ίδιες ευθύνες για το αδιέξοδο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως κόμμα της Κεντροαριστεράς όφειλε να έχει ένα σοβαρό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, πολιτικές που παραπέμπουν σε αναμόρφωση της οικονομίας με στόχο και μόνο τις διαχρονικές αξίες της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και των καταστατικών του θέσεων. Αντ’ αυτού ξεκινάει σε λίγο τον εσωκομματικό πόλεμο φιλοδοξιών και θέσεων για να αναδειχθεί μία νέα φουρνιά αξιωματούχων. Έχει ήδη ξεκινήσει το παζάρι μεταξύ των υψηλών στελεχών, αλλά με ποιο κόμμα; Με ποιο πρόγραμμα; Και κυρίως με ποια Ιδεολογία; Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τι κόμμα είναι; ‘Η τι πολιτικές θεωρούνται αυτές που πάρθηκαν τα 2 καθαρά χρόνια πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου;
Δεν γίνεται να συμμετέχουμε σε θεατρικές παραστάσεις τύπου «Ανάδειξη νέου Προέδρου ΠΑ.ΣΟ.Κ.». Δεν είναι διαδικασίες, όχι μόνο δημοκρατικές ούτε καν θεωρούνται διαδικασίες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις ιδέες της Κεντροαριστεράς χωρίς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι ιδέες μας δεν υπάρχουν σ’ αυτή τη μάζωξη που θα εμφανιστεί ένα πρωί να βγει ο αρχηγός. Δεν υπάρχει δημοκρατία. Αυτό είναι σαφές, κατανοητό και πιστεύουμε αυτονόητο για όλο τον ελληνικό Λαό.

Δίκτυο Αρκαδίας        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter