tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Αδυνατώ να παρακολουθήσω τις μεταλλάξεις του Καρατζαφέρη"

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Αδυνατώ να παρακολουθήσω τις μεταλλάξεις του Καρατζαφέρη"

Στον real fm μίλησε σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και, μεταξύ άλλων, είπε:
«Οι εταίροι μας πρέπει να γνωρίζουν ότι όλες οι χώρες στην Ε.Ε. είναι ισότιμες και πως η Ε.Ε. στηρίζεται στην ευρωπαϊκή ιδέα της οποίας η οικουμενικότητα οφείλεται στις αξίες που ανέδειξε η αρχαιοελληνική φιλοσοφία. Κάτω από δυσμενείς συνθήκες η Ελλάδα ζητά τη συμπαράσταση των φίλων και εταίρων με όρους αξιοπρέπειας και αλληλοσεβασμού. Επίσης, η θεσμική διαδικασία που ακολουθείται στη χωρά μας είναι επαρκής, ώστε να παρέχονται οι εγγυήσεις τις οποίες ζητούν. Ο Α. Σαμαράς απέστειλε μια προσωπική του επιστολή και δεν υπέγραψε κάποιο κείμενο που του υπεδείχθη.
Σήμερα ο Α. Σαμαράς είναι ο μόνος ηγέτης που οδήγησε την ελληνική πλευρά για πρώτη φορά στο να διαπραγματεύεται την τελευταία διετία. Πρέπει η στάση του να αξιολογείται και από αυτούς και από το λαό ότι είναι μια στάση που εννοεί αυτά που λέει και δε χρειάζεται να παράσχει την υπογραφή του.
Σε καμία των περιπτώσεων η ΝΔ δε θα θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του ευρώ.
Εμείς δε ψηφίσαμε το πρώτο μνημόνιο και ορθώς πράξαμε γιατί επρόκειτο για μια συμφωνία, χωρίς διαπραγμάτευση και αυτό το λένε οι Υπουργοί του Γ. Παπανδρέου. Η ΝΔ δε μετέβαλλε στάση, τώρα καλείται να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση της πλέον κρίσιμης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της Ελλάδας της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ δεν ευθύνεται για αυτή την ολέθρια κατάσταση στην οποία μας έφεραν το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου. Προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω τις μεταλλάξεις του Γ. Καρατζαφέρη. Ένας πολιτικός ηγέτης οφείλει να πολιτεύεται με αρχές και όχι με πολιτικές σκοπιμότητες .
Η ψήφος μας στη Βουλή ξεπερνά τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter