tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Να προχωρήσουν συγκεκριμένα έργα και μελέτες περιμένουν στον Τυρό

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Να προχωρήσουν συγκεκριμένα έργα και μελέτες περιμένουν στον Τυρό

Από τη Δημοτική Ενότητα Τυρού ανακοινώθηκε ότι εν όψει των ετοιμασιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, πραγματοποιείται σήμερα η 1η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στο Δημοτικό Κατάστημα Λεωνιδίου και ώρα 15.00 με τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο: Περί εισηγήσεως προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος έτους 2010 του Δήμου Νότιας Κυνουρίας
Θέμα 2ο: Περί εισηγήσεως στην Οικονομική Επιτροπή του προσχεδίου του Προϋπολογισμού έτους 2012 του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
ΗΔ.Ε. Τυρού τονίζει ότι «ελπίζουμε ότι τα συνεχιζόμενα έργα και οδοποιίας θα εκτελεστούν φέτος, όπως επίσης και ότι κάποια έργα που αφορούν ευρύτερες περιοχές του Τυρού θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας
Σε συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Ιωαν. Μαρνέρη και πιστεύοντας ότι ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης θα προωθήσει τις μελέτες αλλά και την υλοποίηση ώριμων έργων με την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και την εκτέλεση έργων μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, προετοιμάζονται – υποβάλλονται έργα και μελέτες όπως,
Ανάπλαση προστασία από τη διάβρωση του παραλιακού μετώπου, (Μελέτη)
Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης και Δεξαμενών ( βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μελέτης για το Δήμο Νότιας Κυνουρίας που αφορά φυσικά και στη Δ.Ε Τυρού)
Ανάπλαση Κεντρικού Επαρχιακού Δρόμου
Πλωτή Εξέδρα και ράμπα ανέλκυσης μικρών σκαφών
Κατασκευή αγκυροβολίου μικρών σκαφών στον όρμο Λιβάδι (βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελετών και αδειοδοτήσεων)
Διάνοιξη νέου δρόμου από Πέρα Μέλανα έως Επαρχιακή Οδό
Αποκατάσταση – Μετατροπή Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τυρού σε Λαογραφικό Μουσείο Τσακωνιάς (αναμένεται η οικοδομική άδεια)
Εγκατάσταση Επεξεργασίας Βοθρολυμάτων Δήμου Τυρού (έχει ήδη υποβληθεί προς ένταξη το έργο με πλήρη φάκελο και αδειοδοτήσεις)
Κύρια προτεραιότητα που θέτει ο Αντιδήμαρχος είναι η αξιοποίηση της Γεώτρησης στη θέση Ζενές, η κατασκευή οστεοφυλακίου στο νέο κοιμητήριο Αγ. Αναστασία, η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών στους δρόμους προς Πρέγασο και Παλιόχωρα – Σερνιάλι. Ακόμα στις προθέσεις για τη φετινή χρονιά είναι να τοποθετηθούν βάνες εξαερισμού – καθαρισμού (που δεν υπάρχουν) στους κεντρικούς αγωγούς.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα Τυρού, σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντές, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με τη βοήθεια και προσφορά χορηγών και εθελοντών
Σε αναμονή βρίσκεται η Δ.Ε Τυρού, για την πρόσληψη και διάθεση ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και γενικών καθηκόντων, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε διαφόρους τομείς.
Πολύς θόρυβος γίνεται τελευταία για τις νέες αυξημένες τιμές ζώνης για τα ακίνητα, ωστόσο αυτές καθορίζονται με αποφάσεις του Υπ, Οικονομικών σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ και δεν προκύπτουν από αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής ή του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκτελέστηκαν οι τακτικές αναλύσεις του νερού ύδρευσης για τη Δ.Ε Τυρού και προκύπτει πως το νερό ύδρευσης είναι παντού, τόσο στις πηγές υδροληψίας, όσο και στα διάφορα σημεία του δικτύου, κατάλληλο.
Με επιτυχία έγινε δενδροφύτευση χιλιάδων δένδρων και καλλωπιστικών φυτών που προμηθεύθηκε η Δ.Ε Τυρού σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κυνουρίας και τα οποία διατέθηκαν σε σχολεία, συλλόγους, ιδιώτες κλπ.
Η Δ.Ε Τυρού σκοπεύει να προτείνει για φέτος την αγορά οχήματος καθαριότητας δρόμων (σκούπα), ώστε να μπορέσουμε να διατηρούμε καθαρούς δρόμους, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, που πλέον λόγω έλλειψης προσωπικού, γίνεται δύσκολο να καθαρίζονται χειρωνακτικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter