tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δικαιολογούν τους βουλευτές Αρκαδίας για τη θετική τους ψήφο στο μνημόνιο!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δικαιολογούν τους βουλευτές Αρκαδίας για τη θετική τους ψήφο στο μνημόνιο!


Περισσότερες από 500 μοναδικές ψήφοι έχουν καταγραφεί ήδη στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση του kalimera-arkadia.gr, για την ψήφο των βουλευτών Αρκαδίας, σχετικά με το νέο μνημόνιο. Η δημοσκόπηση θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή, περίπου το 55%, δικαιολογεί τους βουλευτές και λέει ότι ήταν η μόνη επιλογή, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία!
Ενώ, το 44% δηλώνει ότι ήταν μία απαράδεκτη ψήφος, ότι το νέο μνημόνιο υποθηκεύει το μέλλον του τόπου και ότι πλέον οι βουλευτές είναι ανεπιθύμητοι στην Αρκαδία…

2 σχόλια:

Georgios είπε...

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι το δείγμα δε μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς υπάρχει πλήρης ανωνυμία, ενώ αποκλείονται τμήματα του πληθυσμού που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, κυρίως κάποιας προχωρημένης ηλικίας, ενώ γνωρίζουμε και τις τακτικές αποστολής ομαδικών email για να υπερψηφιστεί η μία ή η άλλη άποψη. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών ψήφων από το ίδιο άτομο, δεν προσδίδει αξιοπιστία και αντιπροσωπευτικότητα στα αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικά μιας κατάστασης, όμως πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Θα σας τιμούσε αν το διευκρινίζατε αυτό, αντί να εκυθειάζετε το γεγονός ότι οι ψήφοι είναι "μοναδικές".

Το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΤΙΚΟ το άφησα για το τέλος. Η διατύπωση των επιλογών υπέρ ή κατά έχει γίνει τόσο άνισα που με βάζει σε πειρασμό να κάνω δεύτερες σκέψεις. Αυτή την φορά,επιεικώς, θεωρώ πως η επιλογή των διατυπώσεων ήταν "άστοχη".

Υπενθυμίζω τις 2 διατυπώσεις:
"Πώς κρίνετε την θετική ψήφο των βουλευτών Αρκαδίας στο νέο Μνημόνιο;"

1) Δικαιολογημένη. Ήταν η μόνη επιλογή για να αποφύγουμε την χρεοκοπία.

2)Απαράδεκτη. Υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου. Είναι ανεπιθύμητοι στην Αρκαδία.

Σχόλια:
1) Ψύχραιμη διατύπωση, αναφέρει την φράση "να αποφύγουμε την χρεοκοπία" που είναι τόσον καιρό η επικρατούσα προπαγάνδα του Συστήματος.

2) Προσέξτε την διαφορά. Από τη μια "δικαιολογημένη", από την άλλη "απαράδεκτη". Δεν είναι ίδιας έντασης οι εκφράσεις. Το "δικαιολογημένη" εμπεριέχει το "ήταν δύσκολη η κατάσταση, μπορεί να μην ήταν η πιο σωστή επιλογή, όμως δε μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς"... το πιάνετε, έτσι; Επίσης, δεν έφτανε η μια φράση. Ακόμα κι αν κάποιος ήθελε να συμφωνήσει με το "απαράδεκτη", αμέσως μετά σκοντάφτει σε ακόμα πιο σοβαρές εκφράσεις: "υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου"! Κι αν δεν τους απέτρεψε αυτό, υπάρχει και συνέχεια: "είναι ανεπιθύμητοι στην Αρκαδία"!!! Μπορεί εγώ προσωπικά να συμφωνώ και με τις τρεις προτάσεις, όμως είμαι σίγουρος πως πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν μεν λάθος την υπερψήφιση, όμως διστασαν να συμφωνήσουν και με τα άλλα, τα πιο βαριά. Μην ξεχνάμε ότι απευθυνόμαστε σε μια κοινωνία που, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, έχει εξυπηρετηθεί από βουλευτές και υπουργούς σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Δύσκολα υιοθετεί εκφράσεις όπως "είναι ανεπιθύμητοι στην Αρκαδία" (κι ας μαζέψαμε 100 υπογραφές στο "πιτς-φυτίλι"). Άρα ήταν εντελώς άστοχο που μπήκαν όλα αυτά μαζί και υπονόμευσε την δημοφιλία της επιλογής (2).

Οι τακτικές αυτές δεν σας τιμούν και σας καλώ να κάνετε κάποιο σχόλιο επί των ανωτέρω, αντί να διαφημίζετε την δημοσκόπησή σας.

Δεν εθελοτυφλώ. Είναι γνωστό πως το Σύστημα ελέγχει όλα τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ τα λίγα δημοφιλή αντιπολιτευτικά έντυπα δεν κυκλοφορούν πια. Πολλοί συμπολίτες μας έπεσαν στην παγίδα και πίστεψαν την επίσημη ρητορική του Συστήματος με την διαρκή τρομοκρατία "δε θα 'χεις να φας!" - "θα μας διώξουν από την ΕΕ!" κλπ...
Ο καιρός θα δείξει πόσο λάθος ήταν όλα αυτά...

Με εκτίμηση,
Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Το να μιλάει κάποιος για το σύστημα είναι τουλάχιστον αφελές.
Δεν είναι δυνατό το σύστημα να είναι ένα και να έχει ταυτόχρονα ένα και μόνο συμφέρον.

Άρα σύστημα είναι πιο σωστό να ονομάζουμε ένα άθροισμα συμφερόντων.

Είναι δυνατόν όμως ένα τέτοιο πολύπλοκο σύστημα να έχει ένα συμφέρον και οχι πολλά και αντικρουόμενα?
Είναι επίσης δυνατό να ενώσουν πολλά διαφορετικά άτομα (τα οποία ανήκουν στο σύστημα) τα συμφέροντά τους για ένα κοινό σκοπό και να μην κοιτάξει ο καθένας να εξυπηρετήσει το ίδιο συμφέρον εις βάρος του κοίνού συμφέροντος?
Και αν δεχθούμε ότι όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν, για την οικονομία της συζήτησης και μόνο, θα περίμενε κανείς ότι το Σύστημα είναι κάτι σκοτεινό άριστα οργανωμένο και έχει ενορχηστρώσει ένα τρομερό σχέδιο εις βάρος όλων των υπόλοιπων.
Σε αυτή την περίπτωση φανταστείτε πόσο γελοίο και ανίσχυρό θα ήταν αυτό το παντοδύναμο σύστημα που το μυστικό του σχέδιο το έμαθε ακόμα και ο φωτεινός παντογνώστης Γ.Σ και μας το αποκαλύπτει.
Φτάνει με τις θεωρίες συνωμοσίας. Στην κοινωνία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικά συμφέροντα και αυτό είναι φυσιολογικό και πρέπει να είναι και σεβαστό . Δεν είναι ανάγκη να θεωρούμε οτι όταν έχει κάποιος μια διαφορετική άποψη είναι θύμα πλεκτάνης ή επηρεάζεται από κάποιο μαγικό, μυστικό και πονηρό Σύστημα. Έλεος πια με τους ξερόλες που ξέρουν το καλό μας και γνωρίζουν και όλα τα μυστικά του κόσμου.

Πασχάλης Μετσοβίτης

blogger hit counter