tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Στοιχεία και ονόματα ζητούν από το ΣΔΟΕ οι φαρμακοποιοί Αρκαδίας!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στοιχεία και ονόματα ζητούν από το ΣΔΟΕ οι φαρμακοποιοί Αρκαδίας!


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, «έκπληκτο και προβληματισμένο από τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στις 14-02-2012 που αναφέρονται σε κυκλώματα εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων και εξαγωγών που αποκαλύφθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελοποννήσου, συνήλθε ...εκτάκτως το ίδιο βράδυ και αποφάσισε να ζητήσει εγγράφως τα στοιχεία της έρευνας από την Περιφερειακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας πιστεύει ότι δεν μπορεί να διασύρονται 550 περίπου φαρμακοποιοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας), οι οποίοι ασκούν με υπευθυνότητα διαφάνεια και σύνεση το λειτούργημα τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες στηρίζοντας την πρωτοβάθμια Υγειονομική περίθαλψη.
Πιστεύουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες δημόσιες αρχές (Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, ασφαλιστικά ταμεία), θα προχωρήσουν την έρευνα σε βάθος και θα αποδώσουν με παραδειγματικό τρόπο τις ευθύνες όπου αναλογούν.
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τα εμπλεκόμενα μέλη του, προκειμένου να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα εκ της φαρμακευτικής νομοθεσίας, Πειθαρχικά και άλλα Διοικητικά μέτρα.
Έχουμε ηθική υποχρέωση ως επιστημονικό κλάδος- όπως και κάθε κλάδος- να απομονώσουμε και να τιμωρήσουμε πιθανές μειοψηφίες που αμαυρώνουν το σύνολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter