tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εκατοντάδες μαθητές στην Αρκαδία θα μπορέσουν να δώσουν πάλι πανελλαδικές!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εκατοντάδες μαθητές στην Αρκαδία θα μπορέσουν να δώσουν πάλι πανελλαδικές!

Η κατάργηση του μέτρου εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ της χώρας με το 10% είχε ως αποτέλεσμα οι απόφοιτου του 2011, να αδικηθούν, αφού τους αφαιρέθηκε η δυνατότητα να ξαναδώσουν εξετάσεις. Το μέτρο αυτό αδίκησε εκατοντάδες παιδιά και στην Αρκαδία
Ουσιαστικά, το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει την αδικία υπέρ των μαθητών του 2011 και την επαναφορά του μέτρου του 10%, αρχής γενομένης από τους εξεταζόμενους του 2011 και έως την εφαρμογή του νέου νόμου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


«Θέμα: «Επαναφορά του μέτρου για το 10% για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΑΤΕΙ»

λόγω του ότι δεν καταφέραμε να συζητήσουμε στη Βουλή την επίκαιρη ερώτησή σου με θέμα την  «Επαναφορά του μέτρου για το 10% για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΑΤΕΙ», σε ενημερώνω ότι καταθέτουμε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η εισαγωγή των αποφοίτων Γενικών Λυκείων ή άλλου τύπου Λυκείου σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων σε κάθε σχολή ή τμήμα της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 2525/1997, ισχύει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.  

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter