tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Καταρρέει το διατηρητέο του Στρατηγού Μαρκυγιάννη!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Καταρρέει το διατηρητέο του Στρατηγού Μαρκυγιάννη!

Το σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη στο Άργος καταρρέει μέρα με τη μέρα, χωρίς κανείς και τίποτα να εμποδίζει την καταστροφή ενός ιστορικού μνημείου.
Μάλιστα, μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έχει μπλοκάρει τις όποιες σωστικές εργασίες, οι οποίες ήδη έχουν καθυστερήσει τραγικά να πραγματοποιηθούν...

 Η στέγη του σπιτιού έχει ήδη καταρρεύσει, πόρτες και παράθυρα δεν υπάρχουν και το κτίσμα είναι αφημένο στη φθορά των στοιχείων της φύσης και τις ανάγκες των τοξικομανών και των αστέγων της πόλης. Το σπίτι αποτέλεσε κατοικία του Στρατηγού Μακρυγιάννη από το 1829 και κατά πάσα πιθανότητα ο αγωνιστής του 1821 και ιστορικός της ελληνικής επανάστασης, να γράφει εκεί τα γνωστά “Απομνημονεύματά” του.
Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει και τη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, αλλά άγνωστο γιατί  το διατηρητέο κτίσμα παραμένει εγκαταλελειμμένο και υπό κατάρρευση...
Σε μία από τις ιστορικότερες περιοχές του Άργους, απέναντι από το ιερό του ναού του Αγίου Ιωάννη , που χτίστηκε το 1829 επί Καποδίστρια, βρίσκεται το σπίτι του Μακρυγιάννη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

SUGNWMI ALLA TA DIATHRHTTEA DEN KATARREOYN..DIATHROYNTAI...EPOMENWS DEN EINAI DIATHRHTEO..APLA EXEI AFETHEI STO ELEOS TOY XRONOY..

blogger hit counter