tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Απαράδεκτες συνθήκες για τους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτες συνθήκες για τους δημοσιογράφους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης


Κάποιοι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δεν πάνε στα συμβούλια, για να περάσουν την ώρα τους. Πάνε για ενημερωθούν και με τη σειρά τους να ενημερώσουν τον κόσμο.
Η αίθουσα...
του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, στην οποία συνεδριάζουν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, δεν διαθέτει καμία υποδομή για να μπορέσουν να κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι των Μέσων Ενημέρωσης.
Δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους δημοσιογράφους. Συνάδελφοι αναγκάζονται να κάθονται να κάθονται σε μία καρέκλα (αν βρουν) που ίσα - ίσα μπορείς να ακουμπήσεις μία κόλλα χαρτί για να γράψεις.
Άλλοι συνάδελφοι αναγκάζονται να καθίσουν ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους, για να κάνουν τη δουλειά τους!
Ειδικός χώρος δεν υπάρχει ούτε για τους καμεραμάν, οι οποίοι επίσης δυσκολεύονται να βιντεοσκοπήσουν αποσπάσματα της συνεδρίασης.
Κάποιες στιγμές, στο παρελθόν, είχαν προκύψει προβλήματα και με τη σύνδεση του διαδικτύου, που όμως λύθηκε.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου, γραφεία τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για τις συνεδριάσεις και συνήθως μεταφέρονται για να διευκολύνουν το έργο των εκπροσώπων του Τύπου, ήταν δεμένα (!), με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μετακίνησή τους.
Απίστευτα πράγματα…
Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο επικρατεί, σε μόνιμη βάση. Ελάχιστοι άνθρωποι ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση κι ένας από αυτούς είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Γιάννης Μπόζος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη μία αίθουσα η οποία διαμορφώνεται κατάλληλα, για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες και για τους συμβούλους, αλλά και για τους εκπροσώπου του Τύπου.
Μακάρι… Περιμένουμε…

Υ.Γ. Στη σωστή βάση, έθεσε το θέμα αυτό και το ανέδειξε, προ ημερών, η συνάδελφος Ελένη Τράκα, μέσα από το arcadiaportal.gr.
Το θέμα αναδείχθηκε ορθά και από τα σχόλια του συναδέλφου Δημήτρη Μανιατάκου, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.
Και το ίδιο, πρέπει να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter