tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Ο στόχος του Τσιριγώτη είναι να μη γίνει κανένα έργο"!

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Ο στόχος του Τσιριγώτη είναι να μη γίνει κανένα έργο"!

Απάντηση σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης του, ο πρώην Δήμαρχος, Σπύρος Τσιριγώτης (διαβάστε, ΕΔΩ), δίνει ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο οποίος τονίζει, σε δελτίο τύπου, πως «φαίνεται ότι ο τέως δήμαρχος Μεγαλόπολης έχει τη δική του πρωτότυπη άποψη για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον τρόπο ελέγχου της πλειοψηφίας. Υπηρετεί ...
μια ισοπεδωτική κατεδαφιστική και μηδενιστική αντίληψη που εξαντλείται στην υπονόμευση, την παραπληροφόρηση, τον αποπροσανατολισμό, με στόχο τη φθορά της πλειοψηφίας, αλλά και την καθυστέρηση ή ακόμη και την ακύρωση έργων άκρως απαραίτητων, ώριμων και με εξασφαλισμένους πόρους (Νέο Δημαρχείο, Αρχαίο Θέατρο, Φ/Β Πάρκο, κέντρο νεότητας, Παλαιοντολογικό Μουσείο, υδατόφραγμα Κομπόνας, Επιχειρηματικό Πάρκο, έργα ύδρευσης 2.000.000€, πηγή Σαββαλά 4.000.000€, έργα αποχέτευσης, έργα πόσιμου νερού, έργα εξοικονόμησης ενέργειας (σχολεία).
Ένας και μοναδικός είναι ο στόχος του τέως Δημάρχου! Να μη γίνει κανένα έργο από την παρούσα Δημοτική Αρχή!
Σεβόμαστε την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλει η αντιπολίτευση και να βρει διάφορα ‘’πατήματα’’ για να την υποστηρίξει αλλά αυτό δε θα πρέπει να είναι ενάντια στη λογική και στο καλό του τόπου.   
Θα προτιμούσαμε από την αντιπολίτευση να συμβάλει με τις ιδέες της στην γρηγορότερη επίτευξη αυτών των έργων μέσα από δημιουργικό διάλογο. Όταν όμως στερεύουν οι ιδέες αρχίζει η λασπολογία..
Λυπούμαστε πολύ αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το δρόμο που ακολουθούν.
Όλοι γνωρίζουν πια ότι εκτός από πολιτικές και επικοινωνιακές εντυπώσεις, που με ιδιαίτερο ζήλο κάποιοι καλλιεργούν νυχθημερόν, υπάρχει και η ουσία, δηλαδή το πραγματικό έργο όλων μας.
Όλοι γνωρίζουν ότι εκτός από τις μεγαλόστομες και “ανέξοδες” καταγγελίες, εκτός από το “θέατρο” των συνεχών ελιγμών και τακτικισμών, υπάρχει και το πεδίο της πραγματικής πολιτικής, στο οποίο όλα κρίνονται με βάση την ουσιαστική, τη χειροπιαστή συμβολή του καθενός στην αντιμετώπιση και την επίλυση των τοπικών μας προβλημάτων.
Όλοι γνωρίζουν ποιοι και πως υποθήκευσαν το μέλλον του τόπου μας με τον υπερδανεισμό και τις σπατάλες. Μόνο για την Τ/Θ ο Δήμος καταβάλλει 750.000€ τοκοχρεολύσια/έτος, χρέη στη ΔΕΗ 250.000€, για δικαστικές αποζημιώσεις 90.000€, πρόστιμα στη ΔΕΠΑ 500.000€, αδιαφανή διαχείριση 1.500.000 € του ειδικού τέλους της ΔΕΗ και των 300.000€ των έκτακτων ειδικευμένων απαλλοτριώσεων του Ανθοχωρίου  και τόσα άλλα…
Η παρούσα Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες της κρίσης, να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου από την άφρονα διαχείριση του παρελθόντος και συγχρόνως να δοθεί προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας.
Όσον αφορά τα τέλη, αυτά που πληρώνουν οι πολίτες και την παραπληροφόρηση που υπάρχει, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η σημερινή πλειοψηφία όχι μόνο έκανε μειώσεις στην προσπάθεια προσαρμογής με τα τιμολόγια των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων Γόρτυνος και Φαλαισίας, αλλά τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Θα πρέπει όμως ο τέως δήμαρχος να πει την αλήθεια για τις αυξήσεις που ο ίδιος επέβαλλε στα ανταποδοτικά τέλη ήτοι:
Ύδρευση  από το 1998 έως το 2006 το ποσοστό αύξησης ήταν 67,02 %.
Αποχέτευση  από το 1999 έως το 2006 το ποσοστό αύξησης ήταν 44,19%.
Τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού από το 1998 έως το 2006 το ποσοστό αύξησης ήταν 53,30%.
Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων χώρων Ν.1828/89 από το 1998 έως το 2006 το ποσοστό αύξησης ήταν 125%.
Τέλη Κοιμητηρίων από το 1999 έως το 2006 το ποσοστό αύξησης ήταν 67,34%.
Κοινόχρηστοι χώροι από το 1998 έως το 2006 το ποσοστό αύξησης ήταν 65,73%.

            Αγαπητοί συμπολίτες η σημερινή Δημοτική Αρχή μιλά άμεσα, ειλικρινά και τεκμηριωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάνω στο τραπέζι για όλα τα θέματα και τις ανάγκες της καθημερινότητας, για τα βραχυπρόθεσμα και για τα μακροπρόθεσμα έργα που αναφέρονται στον Καλλικρατικό Δήμο μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες και την δύσκολη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και δεν λαϊκίζουμε.
            Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει το έργο μας. Κυρίως όμως, κανείς δεν μπορεί να κάμψει την ισχυρή μας θέληση και την αποφασιστικότητά μας. Άλλωστε οι δυσμενείς περιστάσεις δεν επιτρέπουν παίγνια μικρών σκοπιμοτήτων, επικοινωνιακών τεχνασμάτων και προσωπικών υπολογισμών.

Εκ του δήμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter