tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Παραδοσιακός αποκριάτικος γάμος στη Στεμνίτσα!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Παραδοσιακός αποκριάτικος γάμος στη Στεμνίτσα!

Μια διαφορετική πρόταση για τις απόκριες έρχεται από τη ορεινή Στεμνίτσα Αρκαδίας. Την Κυριακή των Αποκριών 26 Φεβρουαρίου, από το μεσημέρι και με σκηνικό την πλατεία του χωριού, παίρνουμε όλοι μέρος στον παραδοσιακό αποκριάτικο γάμο συνοδεία γαϊδουριών και διαβόλων. Δεν λείπουν βέβαια...
τα κουδούνια και  τα αυτοσχέδια κοστούμια βγαλμένα από το παλιό μπαούλο. Ντυθείτε και εσείς ανάλογα και κυρίως μην αρνηθείτε το τσουκαλόκαυτο (βραστό κρασί με πιπέρι και ζάχαρη) που θα σας προσφέρουν! Για το βράδυ, στη διπλανή Δημητσάνα (και σε μόλις 8km) παρακολουθείστε την αποκριάτικη παρέλαση με το επεισοδιακό «κάψιμο του μακαρονά».
Συνεχίζουμε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, με ραντεβού πάλι στην πλατεία της Στεμνίτσας για ζεστή φασολάδα, λαγάνα και σπιτικά νηστίσιμα γλυκά. Και αν αυτά δεν σας είναι αρκετά, μπορείτε να συνεχίσετε να γεύεστε τοπικές γεύσεις και στα κούλουμα της Δημητσάνας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΙΑ!!! ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ...ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΙ, ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ , ΤΟ ΑΛΗΘΕΙΝΟ .ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.
Ο ΣΤΕΜΝΙΤΣΙΩΤΗΣ

blogger hit counter