tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αυτά τα σχολεία πρόκειται να καταργηθούν στην Αρκαδία (σύμφωνα με το ΠΑΜΕ)!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αυτά τα σχολεία πρόκειται να καταργηθούν στην Αρκαδία (σύμφωνα με το ΠΑΜΕ)!

"Μέσα σ’ όλο τον ορυμαγδό των νέων μέτρων που εξαγγέλλουν και σχεδιάζουν οι εταίροι του μαύρου μετώπου, της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας,  ήρθαν στη δημοσιότητα τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για νέο κύκλο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων σχολείων" αναφέρει ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και συνεχίζει...
«Έχουμε πείρα από τις περσινές συγχωνεύσεις και τα αποτελέσματά τους. Πρόκειται για συνέχιση της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που περικόβει  χρήματα από κοινωνικές δαπάνες, δημιουργεί πολυδύναμα σχολεία των 300-400 μαθητών, τμήματα με 25 με 30 μαθητές. Σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς  μέσω προγραμμάτων, εκπαιδευτικούς μέσω ΜΚΟ κλπ, απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών μέσω της «αξιολόγησης»,  τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Σχολεία που τη χρηματοδήτησή τους θα την εξασφαλίζουν οι ίδιοι οι γονείς.
 Με τις νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων θα χαθούν οργανικές θέσεις, στρώνεται το έδαφος για απολύσεις  (με το πρόσχημα όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται). Η απόφαση αυτή στοχεύει ιδιαίτερα στο κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, στο κλείσιμο τεχνικών σχολείων. Πάει χέρι-χέρι με το νέο νομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο, που θα δέσει πιο ασφυκτικά την τεχνική εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς για φτηνή κατάρτιση.
Αυτό είναι το «νέο σχολείο». Αυτά θέλουν με τις καταργήσεις των σχολείων.
Πρόκειται για εμπαιγμό η δυνατότητα για ίδρυση νέων σχολείων. Οι Δήμοι που θα προτείνουν ιδρύσεις, θα πρέπει να πούνε που θα βρούνε και τα λεφτά! Όταν με τα τελευταία βάρβαρα μέτρα ετοιμάζονται νέες περικοπές προς την τοπική διοίκηση ύψους 440 εκ. ευρώ.
Στο νομό Αρκαδίας υπάρχει σχέδιο για την κατάργηση των Γυμνασίων: Τυρού, Αγ. Ανδρέα, Κοντοβάζαινας και η συγχώνευση του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Τρίπολης (αυτό ειπώθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
Σκόπιμα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και οι άλλες δυνάμεις στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας στέκονται αποκλειστικά στην οικονομική πλευρά του ζητήματος, που ασφαλώς υπάρχει. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι καταργήσεις των σχολείων πάνε χέρι-χέρι με το νέο σχολείο της αγοράς. Δίνουν, έτσι συγχωροχάρτι, με άλλα λόγια στήριξη, στην στρατηγική του κεφαλαίου και στην κυβέρνηση, γιατί ακριβώς συμφωνούν με το σχολείο της αγοράς.

Όχι στην αξιολόγηση, στις συγχωνεύσεις και στις απολύσεις!

Διεκδικούμε:
Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. 20 μαθητές στην τάξη.
Παλεύουμε για:
Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter