tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Αίτηση έως το τέλος Μαρτίου για τους υφιστάμενους φοιτητές και έως το τέλος Μαΐου για όσους πέρασαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα πρέπει να καταθέσουν ...
οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη σε όλες τις εφορίες.
Σημειώνεται ότι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι ετήσιο, ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και χορηγείται σε φοιτητές ή σπουδαστές που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία σε άλλη πόλη από αυτή της κύριας κατοικίας τους, έχουν πετύχει σε τουλάχιστον μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πλην του πρώτου.
Επίσης, θα πρέπει οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών συνολικής επιφάνειας άνω των 20 τ.μ., με εξαίρεση τις κατοικίες που βρίσκονται σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων.
Το επίδομα λαμβάνουν αυτοί τους οποίους βαρύνει φορολογικά ο φοιτητής. Κατ’ εξαίρεση το λαμβάνει ο ίδιος ο φοιτητής όταν είναι ορφανός από τους 2 γονείς ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος ή υποβάλλει δική του φορολογική δήλωση και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος.

(Πηγή: capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter