tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Τέλος χρόνου για τον Μπούρα" λέει ο Τσιριγώτης!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"Τέλος χρόνου για τον Μπούρα" λέει ο Τσιριγώτης!

Με νέα ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός «Δημοτική Αναγέννηση» του πρώην Δήμαρχου Μεγαλόπολης, Σπύρου Τσιριγώτη, τονίζει ότι «ο χρόνος ανοχής και κατανόησης που δείξαμε στη Δημοτική Αρχή ώστε να προσαρμοστεί και να αποδώσει έργο στο νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Μεγαλόπολης τελείωσε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης κοπής πίτας της "Δημοτικής Αναγέννησης" με την εντυπωσιακή προσέλευση των φίλων της και την ανακοίνωση ίδρυσης νέας Δημοτικής Παράταξης έκανε τον κ. Δήμαρχο να χάσει την ψυχραιμία του. Έτσι επιστράτευσε τη γνωστή τακτική  του ψεύδους, της λασπολογίας και  της συκοφαντίας, για να καλύψει τη μαύρη τρύπα του ανύπαρκτου έργου του, όλα αυτά τα χρόνια της Δημαρχίας του και να αποφύγει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τις αυθαιρεσίες και τον περίεργο –αν μη τι άλλο- τρόπο άσκησης των Δημαρχιακών του καθηκόντων.
Ο κ. Δήμαρχος ποτέ δε κατάλαβε και δεν ένιωσε ότι είχε την ευθύνη του Δήμου, αλλά έξι χρόνια από το 2007 αντιπολιτεύεται την ανάμνηση της δικής μας Δημοτικής θητείας.Αυτό τελικά δεν του επέτρεψε να έχει μια δημιουργική πορεία προς όφελος του Δήμου.
Φταίει λοιπόν ο Τσιριγώτης που το 2007 είχε προϋπολογίσει 3.874.229,00€ για έργα και  ολοκλήρωσε  247.346,00€ ήτοι 6,5%. Φταίει ο Τσιριγώτης που το 2008 είχε προϋπολογίσει 6.989.260,00€ για έργα και ολοκλήρωσε 423.169,00€ ήτοι 6%. Φταίει ο Τσιριγώτης που το 2009 είχε προϋπολογίσει 12.674.153,00 για έργα και ολοκλήρωσε 756.948,00€ ήτοι 6,1%. Φταίει ο Τσιριγώτης που το 2010 είχε προϋπολογίσει για έργα 13.349.036,25€ και ολοκλήρωσε  171.386,08€ ήτοι 1,4 %. Φταίει ο Τσιριγώτης που στο Καλλικρατικό Δήμο Μεγαλόπολης το 2011 είχε προϋπολογίσει 18.479.241,67€ για έργα και ολοκλήρωσε  434.746,49€ ήτοι 2,4%.  Είναι προφανές ότι και ο πλέον αδαής μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.  
Επί έξι χρόνια ψηφίζονται πλασματικοί προϋπολογισμοί και  τεχνικά προγράμματα «δημοτικού», με μόνο χαρακτηριστικό τα πολλά μικρά έργα στα όρια της ανάθεσης, που τροφοδοτούν τα φαινόμενα της αδιαφάνειας, της ρουσφετολογίας και της εξυπηρέτησης των ημετέρων.
Επί έξι χρόνια έχει στηθεί πάρτι από συμπεθέρους,  κουμπάρους ,  γιους, κόρες,  συζύγους,  κολλητούς, στις προμήθειες, στα έργα, στις μελέτες, στις εργασίες, στη παροχή υπηρεσιών,  ενεργώντας στα όρια αλλά και πέρα από τα όρια του Νόμου, σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου χρήματος.                                                                                                                                        
Επί έξι χρόνια ο κ. Δήμαρχος, αναλωνόμενος σε επικοινωνιακές πρακτικές, με μεγαλόστομες ρητορείες  προεκλογικού τύπου, χωρίς όμως καμία από τις προεκλογικές του  «φαντασιώσεις» και εξαγγελίες  να έχει  υλοποιήσει.  Προσπαθεί τώρα να μεταθέσει τις ευθύνες του (άκουσον – άκουσον) στην αντιπολίτευση.
 Είναι προφανές, όταν ο κ. δήμαρχος ισχυρίζεται ότι «ο στόχος του Τσιριγώτη είναι να μη γίνει κανένα έργο» κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτή η πρακτική χαρακτηρίζει τον ίδιο και τους φίλους του.  Δεν θα παρασυρθώ σε παρελθοντολογίες όμως είναι γνωστή η στάση του ως Νομαρχιακού Συμβούλου τον Απρίλιο του 2005, όταν εισηγήθηκε να ενταχθεί και ο Δήμος Βαλτετσίου στο ΕΑΠ (Λιγνιτόσημο). Τορπιλίζοντας τη Μεγαλόπολη  θεωρούσε ότι υποβάθμιζε τον Δήμαρχο, επειδή ο ίδιος εποφθαλμιούσε το Δημαρχιακό θώκο.                                                                                                                                                                                       
Είναι γνωστή η στάση  πολιτικών του φίλων και συνεργατών  που με συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις κατάφεραν τον τότε Νομάρχη κ. Π. Γιαννόπουλο να μη χρηματοδότει στην Τηλεθέρμανση. Έτσι αναγκαστικά έγινε δανεισμός και προέκυψε η ετήσια δόση, ενώ από την άλλη αποκρύπτει το  1.100.000,00€ που είχε έσοδα η Τηλεθέρμανση Α.Ε. το 2011 και που πήγαν.
Τέλος είναι θρασύτητα να προσπαθεί να συγκρίνει το ανύπαρκτο έργο του με το δικό μας. Οι δημότες το γνωρίζουν καλά και έχουν βγάλει πλέον τα συμπεράσματα τους.   
Ο χρόνος ανοχής και κατανόησης που δείξαμε στη Δημοτική Αρχή ώστε να προσαρμοστεί και να αποδώσει έργο στο νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Μεγαλόπολης τελείωσε. Επειδή  "ο σιωπών δοκεί συναινείν" εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε με τη σιωπή, θα συνεχίσουμε να  υπηρετούμε με συνέπεια το θεσμικό μας ρόλο της αντιπολίτευσης μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου, προς το συμφέρον των  Δημοτών μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής. Τέλος χρόνου…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter