tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Πρωτοπόρος ο κ. Τατούλης στις ζώνες – σκλαβοπάζαρα που προωθεί η κυβέρνηση"

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Πρωτοπόρος ο κ. Τατούλης στις ζώνες – σκλαβοπάζαρα που προωθεί η κυβέρνηση"

Σύμφωνα με τον  επικεφαλής του συνδυασμού«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», Θανάση Πετράκο, «ο κ. Τατούλης, ως ένθερμος υποστηρικτής των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, προχώρησε πρώτος να οργανώσει χθες Τετάρτη 15-2-2012 την πρώτη ...
συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα για τα «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης», πριν στεγνώσει καν το μελάνι του νέου μνημονίου.
Μετά τη μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22% που επικύρωσε η Βουλή, διαμορφώνοντας το κατώτατο ημερομίσθιο στα 26 ευρώ και το επίδομα ανεργίας στα 18 ευρώ (την ημέρα) το επίδομα ανεργίας, η κυβέρνηση του Μνημονίου διαμορφώνει τους όρους ακόμα πιο φθηνής, εξευτελιστικής εργασίας, σε περιοχές με υψηλή ανεργία, αλλά και σε περιφέρειες όπου θα μπορούν προσεχώς να "κουμπώσουν" οι επενδύσεις των δανειστών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μέχρι το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Αναπτυξιακών Συμπράξεων "πενταετούς διάρκειας", στις οποίες θα μπορούν να συμμετάσχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς κατά τα πρότυπα των ΜΚΟ (Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων) για να προχωρήσουν σε προσλήψεις ανέργων και "ευάλωτων κοινωνικών ομάδων", που με τη σειρά τους θα ενταχθούν σε "τοπικά σχέδια απασχόλησης".
Με όλα αυτά τα «περίτεχνα» η κυβέρνηση του μνημονίου, θέλει να δημιουργήσει "σκλαβοπάζαρα" για ανέργους και "ευάλωτες κοινωνικές ομάδες", με στόχο την παροχή φθηνού εργατικού δυναμικού "στην τοπική επιχειρηματικότητα". Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία επιταχύνει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία "Ειδικών Οικονομικών Ζωνών" σε περιφέρειες της χώρας με στόχο "την πλήρη ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών", όπως σχετικά προβλέπει το άρθρο 18 του Ν. 4019/2011 (Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα).
Για να περάσει αυτές τις πολιτικές η κυβέρνηση του μνημονίου χρησιμοποιεί τις Περιφέρειες. Και βέβαια πρώτος στην προώθηση αυτής της πολιτικής δεν μπορούσε να ήταν άλλος από τον κ. Τατούλη.
Να γιατί εμείς είχαμε «βγει στα κεραμίδια» ενάντια στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Γιατί καταλαβαίναμε πού θα οδηγηθούν τα πράγματα. Οι συνάδελφοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, που έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον κ. Περιφερειάρχη να «προχωρήσει στη διερεύνηση της δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Πελοπόννησο», θα βγάλουν επιτέλους τα συμπεράσματά τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter