tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Θα δημιουργηθεί Επιμελητηριακή ένωση Πελοποννήσου;

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Θα δημιουργηθεί Επιμελητηριακή ένωση Πελοποννήσου;


Συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 23/2/2012. Στην συνάντηση αυτή ...παρευρέθηκαν και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Απόστολος  Παπαφωτίου, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Ανδρέας Πουλάς.
Ο Περιφερειάρχης αφού χαιρέτισε τις νέες Διοικήσεις των Επιμελητηρίων έκανε λόγο για μια νέα συνεργασία δεδομένη στα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι στον αγώνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ξεπεράσει την κρίση δεν περισσεύει κανείς και ότι όλοι μαζί με την συνεργασία και με το πλεονέκτημα του υψηλού επιπέδου του ανθρωπίνου δυναμικού θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Στην μεγάλη κρίση χρειάζεται πίστη στις ακομμάτιστες και ανιδιοτελής δυνάμεις.
Ο κ. Τατούλης έθεσε προς συζήτηση  την δημιουργία μιας ισχυρής Επιμελητηριακής Ένωσης Πελοποννήσου που θα διαμορφώσει την δική της αντίληψη,  μιας και χωρίς ομαδικότητα δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία καθώς και την δημιουργία κοινού Στρατηγικού Σχεδιασμού των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τόνισε ότι πρέπει τα Επιμελητήρια μαζί με την Περιφέρεια να θέσουν νέους στόχους, με κοινές ενέργειες και με κύριο γνώμονα την οικονομία της Περιφέρειας.  Ο κοινός Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα θα διαμορφώσει σταθερές που δεν θα αλλάζουν με την αλλαγή της Διοίκησης των Επιμελητηρίων. Πρόσθεσε επίσης την μεγάλη σημασία της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Περιφέρεια γιατί έτσι θα αλλάξει σημαντικά το οικονομικό ενδιαφέρον χωρίς να επηρεαστούν οι εργασιακές σχέσεις, όπως υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων συμφώνησαν απόλυτα με τις απόψεις αυτές μιας και η άτυπη Ένωση των Επιμελητηρίων θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη για Περιφερειακή ανάπτυξη του Επιχειρείν στην Περιφέρεια. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα έχει την πολιτική ευθύνη στην Ένωση αυτή και τα Επιμελητήρια θα έχουν την ευθύνη της προετοιμασίας και βοήθειας του σχεδιασμού του επιχειρείν. Έτσι θα δημιουργηθούν κοινές πολιτικές των Επιμελητηρίων τις οποίες θα στηρίζει απόλυτα η Περιφέρεια.
Τέλος ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τους Προέδρους για την παρέμβαση του προς το Υπουργείο για τη δημιουργία πλέον ειδικού Αναπτυξιακού Νόμου ανά Περιφέρεια και τους ζήτησε   να αποστείλουν άμεσα τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον σχεδιασμό της επιχειρηματικότητας ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter