tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Συλλαλητήριο εργαζομένων στην Τρίπολη για το νέο μνημόνιο (εικόνες)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο εργαζομένων στην Τρίπολη για το νέο μνημόνιο (εικόνες)

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το πρωί, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και άλλοι φορείς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς, έκανε λόγο για ανθρώπους που, ενώ έπρεπε να υπηρετούν τον ελληνικό λαό, «υπηρετούν τους τοκογλύφους, εντός και εκτός Ελλάδας, τους κουκουλοφόρους και τα μαύρα συμφέροντα που κάνουν παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδας, η οποία δεν έχει, δυστυχώς, τον πολιτικό ηγέτη, για να πει επιτέλους ένα “ΟΧΙ”».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ε.Κ.Α, Σαράντος Αλεξανδρής, είπε ότι οι εργαζόμενοι στέλνουν ένα μήνυμα αντίστασης απέναντι στην καινούργια δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν και τους προέτρεψε να μην δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα μας για τα επόμενα χρόνια.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, Παναγιώτης Γκανάς, σημείωσε ότι η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις για τους νέους, τους ανέργους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους.
Τέλος, ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Κώστας Μαρκόπουλος, τόνισε πως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και μένουμε άφωνοι σ’ αυτά «που ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς», δανειζόμενος και παραφράζοντας μια φράση του γνωστότερου εκπροσώπου του υπαρξισμού, Γάλλου φιλοσόφου, λογοτέχνη και κριτικού, Ζαν Πολ Σαρτρ: «Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τα μάτια μας για να δούμε τί συμβάινει γύρω μας, είναι σίγουρο ότι θα τα χρειαστούμε για να κλάψουμε...».

Αργύρης Καρδαράς








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι περισσότεροι από αυτούς τους προστάτες μας παίρνουν 2500 χιλιάρικα και άνω και εκφράζουν εμένα με 500 ευρώ. Είναι χειρότεροι υποκριτές από τους κυβερνώντες και χρόνια τώρα το παίζουν πρόεδροι εργατικών κάντρων, νταβατζήδες της εργατιάς
Το ξέρετε ότι ξεπάγιασα ενώ όλοι εσείς οι φίρμες έχετε τα προνόμια των Δεητζήδων και ΄πεχετε βάλει κλιματιστικά και στα σκυλόσπιτα σας. Ρε τρόικα αλλά πρώτα από εσα΄ς λαμόγια...

blogger hit counter