tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Το τουριστικό μνημόνιο της Αρκαδίας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το τουριστικό μνημόνιο της Αρκαδίας

Τόπος με πολλά και σημαντικά ενδιαφέροντα η Αρκαδία, ψάχνει δρόμους για την τουριστική της αξιοποίηση.
Τόπος με πολλά και σημαντικά ενδιαφέροντα η Αρκαδία, ψάχνει δρόμους για την τουριστική της αξιοποίηση. Η ορεινή Αρκαδία προορισμός κατεξοχήν χειμερινός, λόγω των ορεινών όγκων, που την προσδιορίζουν, έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα αξιόλογο τουριστικό δυναμικό.
Το ...
όρος Μαίναλο με το χιονοδρομικό κέντρο που λειτουργεί στην κορυφή Οστρακίνα, το σπήλαιο στο χωριό Κάψια, οι αρχαιολογικοί χώροι της Τεγέας και της Μαντινείας είναι μερικοί από τους «μαγνήτες» της ορεινής Αρκαδίας.
Ο Δήμος Τριπόλεως μαζί με τους τουριστικούς φορείς και τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, κάνει μια προσπάθεια να προβάλλει τις τουριστικές δυνατότητες και τα αξιοθέατα της περιοχής του, ώστε να προσελκύει επισκέπτες.
Το Μαίναλο, ένα πανέμορφο βουνό, κατοικητήριο του θεού Πάνα και ως εκ τούτου πασίγνωστο από την αρχαιότητα, κατάφυτο από μια μοναδική οικογένεια ελάτων, είναι ακόμη πιο όμορφο αυτή την εποχή, που είναι χιονισμένο. Το χιονοδρομικό κέντρο συγκεντρώνει (κυρίως τα Σαββατοκύριακα) πολλούς επισκέπτες, που δεν είναι κατ' ανάγκη όλοι τους σκιέρ.
Το σπήλαιο στο χωριό Κάψια έχει σημαντικό ενδιαφέρον. Είναι επισκέψιμο με μια πολύ όμορφη διαδρομή ξενάγησης. Εχει πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Το ίδιο το χωριό Κάψια, όπως και τα περισσότερα ορεινά, πέτρινα χωριά του Μαινάλου έχουν μια δική τους αρχιτεκτονική.
Συντονισμένες ενέργειες
Τόσο ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, όσο και ο πρόεδρος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Γιάννης Σαμπράκος, για να τονώσουν τουριστικά την περιοχή, έχουν στόχο τη δημιουργία γηπέδων για την προσέλκυση ομάδων, νέες αγροτουριστικές μονάδες και βέβαια ανάδειξη των αρχαιοτήτων και άλλων ιστορικών μνημείων της περιοχής σε συνδυασμό και με τις γαστριμαργικές απολαύσεις που προσφέρει η τοπική κουζίνα, με πρώτη ύλη τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται μόνο στην Αρκαδία.
Ο Δήμος Τρίπολης, για τον λόγο αυτόν διοργάνωσε εκδήλωση γνωριμίας με την Αρκαδία στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη, στην περιοχή της Κάψιας Μαντινείας. Μάλιστα ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Νίκος Καλτεζιώτης, με την ξενοδοχειακή μονάδα, κατάφερε να «ξαναβάλει» την εγκαταλελειμμένη Κάψια στον χάρτη και στόχος του είναι να αναδειχθεί ο τόπος του σε τουριστικό προορισμό.
Εφη Καραγεώργου
www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

areianos είπε...

ναι οκ...καλα και αξιο το Μαιναλο!Αρκας ειμαι αλλα ρε παιδια υπαρχει και ο Παρνωνας!!Ελεος δλδ..οι υπευθυνοι δεν κανουν τπτ???

blogger hit counter