tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αλλεπάλληλες συσκέψεις για το πρόβλημα με τα σκουπίδια της Τρίπολης

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για το πρόβλημα με τα σκουπίδια της Τρίπολης

Νέα έκτακτη συνάντηση στο Δημαρχείο θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ!

Λύσεις για το οξύτατο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας.
Τονίστηκε ότι ήδη έχουν περάσει δώδεκα ημέρες, από τότε που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση και έκλεισε η χωματερή στο «Πλάτωμα» και προκύπτει πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας, αφού τα σκουπίδια έχουν «πνίξει» την πόλη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Ο Περιφερειάρχης άκουσε το Δήμαρχο και εκπροσώπους παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου, να τον ενημερώνουν για το μέγεθος του προβλήματος.
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά η χωματερή αυτή, αν δεν υπάρξει νέα δικαστική απόφαση. Ουσιαστικά, σε κανένα σημείο της σύσκεψης, δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο να ξαναπέσουν σκουπίδια στο «Πλάτωμα».
Είπε: «Πρέπει να κινηθούμε μέσα στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού.
Θα βοηθήσουμε πάρα πολύ. Θα βάλουμε τις υπηρεσίες μας στη διαδικασία της αδειοδότησης του χώρου για το δεματοποιητή. Δεν είμαι αντίθετος στη δημιουργία ενός δημοτικού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
Είμαι σύμμαχος και στη διαδικασία της κομποστοποίησης.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κινηθούν οι διαδικασίες γρήγορα για την ανεύρεση του χώρου για το δεματοποιητή, που την ευθύνη έχει ο ΦΟΔΣΑ, εμείς να βοηθήσουμε πολύ γρήγορα στα χωροταξικά, αδειοδοτικά ζητήματα και να προχωρήσουμε σε ΚΔΑΥ, κομποστοποίηση και επιθετική πολιτικής ανακύκλωσης.
Για το διεθνή διαγωνισμό υπάρχει μέγιστο ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους παράγοντες. Είμαστε σε καλό δρόμο για να δώσουμε οριστική λύση.
Από 1η Ιουλίου θα κλείσουν όλες οι χωματερές.
Κι εγώ διαφωνώ με τους δεματοποιητές, αλλά αυτό το εργαλείο έχω, για να αποφύγω τα πρόστιμα.
Η χωματερή στους Φιλικούς θα τύχει ιδιαίτερης αποκατάστασης για να πάψουν οι πολίτες να έχουν την εικόνα της χαβούζας.»
Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Ταλούμης και Κώστας Κατσαφάνας, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παυλής, ο αρχηγός της Μαντινειακής Συμπολιτείας, Βασιλης Γιόκαρης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου Φιλικών, Νίκος Τσιαμούλος.
Επίσης, παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μπεντεβής, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως ο Γιώργος Παπαηλίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter