tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ηθική, αγωνιστική και οικονομική βλάβη καταγγέλλει ο Αρκαδικός!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ηθική, αγωνιστική και οικονομική βλάβη καταγγέλλει ο Αρκαδικός!

Η διοίκηση του ΣΕΦΑ Αρκαδικός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι «η ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού κάτω από συνθήκες που όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ γνωρίζουν ειδικά τέτοιες εποχές πόσο δύσκολες είναι, προσπαθεί ...
για αρκετές δεκαετίες αξιοπρεπώς να προβάλλει όσο το δυνατόν καλύτερα το μεγαλείο που απορρέει από την ενασχόληση με τον αθλητισμό. Θεωρούσε δε και εξακολουθεί να θεωρεί ακόμα και μετά από αυτήν την ανακοίνωση-γνωστοποίηση ότι το μπάσκετ θα πρέπει να παίζεται μόνο μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό ως τώρα δεν είχε ποτέ προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να απολέσει την ουσία της προσπάθειας, που δεν είναι άλλη από το να κάνει κάθε χρόνο, σε όποια κατηγορία και να αγωνίζεται, πρωταθλητισμό.
Την τελευταία όμως εβδομάδα συνέβησαν απίστευτα γεγονότα, τα οποία αδικούν κατάφωρα την ομάδα μας και τα οποία σίγουρα δε συμβάλλουν στο να αλλάξει τίποτα σ’ αυτήν τη χώρα προς το καλύτερο, ξεκινώντας απ’ τον αθλητισμό. Στις 07/09/2011 ο αθλητής μας SlobodanTosic φθάνει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο οποίο επιτόπου υποβάλλεται σε ντόπινγκ κοντρόλ παρουσία του προέδρου της ομάδας μας. Στο φύλλο ελέγχου με αριθμό 1922976 δηλώνει ότι ελάμβανε συγκεκριμένο φάρμακο για θεραπευτικούς λόγους μετά από συνταγή γιατρού για τέσσερις εβδομάδες, αρχόμενες από την αρχή Αυγούστου. Στις 13/02/2012 (δηλαδή πέντε μήνες μετά) λαμβάνουμε εμπιστευτικό έγγραφο από την ΕΣΚΑΝ που μας ανακοινώνει ότι στην ανάλυση του 1ου δείγματος βρέθηκε ο παίκτης να κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, που περιείχε το φάρμακο το οποίο ελάμβανε και ετίθετο το ερώτημα προς τον παίκτη και την ομάδα εάν επιθυμεί την ανάλυση του 2ου δείγματος. Μέσα στα επόμενα  είκοσι τρία λεπτά και χωρίς να προλάβουμε να συνέλθουμε από την έκπληξη αυτή, η Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ έσπευσε να μας ανακοινώσει ότι ο παίκτης απαγορεύεται να λάβει μέρος στα επόμενα παιχνίδια, έως ότου εκδικασθεί η υπόθεση απ’ τον αθλητικό δικαστή. Η απίστευτη αυτή επιλεκτική ευαισθησία της ομοσπονδίας, η οποία έσπευσε  στη δική μας και μόνο περίπτωση (και έχουμε στη διάθεση όσων επιθυμούν και θα τα υποβάλλουμε  και στον αθλητικό δικαστή για τουλάχιστον δύο ανάλογες περιπτώσεις) να δημιουργήσει τετελεσμένα και χωρίς να περιμένει  την εξέλιξη των νομίμων διαδικασιών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα προκαλώντας ηθική, αγωνιστική και εντέλει οικονομική βλάβη στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος. Δηλώνουμε πως κάθε κατεύθυνση πως η ομάδα μας θα πράξει όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να προστατευθεί  αλλά και να δικαιωθεί ηθικά, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά γι’ αυτήν την απίστευτη ταλαιπωρία και τη δημιουργία τελείως λανθασμένης εικόνας για τον συγκεκριμένο παίκτη αλλά και αμαύρωσης της μεγάλης προσπάθειας της ομάδας για το καλύτερο, με αξιοπρέπεια και χωρίς ποτέ περιττά λόγια.
Τέλος, πραγματικά λυπούμαστε ειλικρινά για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται δυσχερώς όσοι προσπαθούν μόνο από τον ίσιο δρόμο να τα καταφέρουν σ’ αυτήν τη χώρα καταθέτοντας ό,τι αποθέματα έχουν ψυχικά και οικονομικά για να ασχοληθούν τέτοια εποχή με την απίστευτη πολυτέλεια που λέγεται ελληνικός αθλητισμός. Ακόμα περισσότερο λυπούμαστε που τέτοιες προσπάθειες έχουν την ατυχία να περνούν μέσα από ανθρώπους τουλάχιστον κατώτερων των περιστάσεων. Κλείνοντας, η απάντησή μας όπως πάντα θα προσπαθήσει να δοθεί μέσα στα γήπεδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter