tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Κανένας σεβασμός για τίποτα πλέον; Αφόδευσαν κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στον Πύργο!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κανένας σεβασμός για τίποτα πλέον; Αφόδευσαν κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στον Πύργο!

Και στην Τρίπολη, πολλές φορές, έχουν καταγραφεί απαράδεκτα κρούσματα ασέβειας, με συνθήματα τα οποία έχουν γραφτεί πάνω στο άγαλμα του Γέρου του Μοριά, στην Πλατεία Άρεως. Είναι αλήθεια. Αλλά, αυτό που συνέβη στον Πύργο, δεν έχει προηγούμενο…
Εκεί, κάποιοι ανόητοι, κάποια άρρωστα μυαλά, αφόδευσαν κάτω από το άγαλμα του Ελευθερωτή του Γένους…
Κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο… Αποτελεί μέγιστη προσβολή και πρόκληση η βεβήλωση του μνημείου, κατ’ αυτό τον τρόπο.
Κι οφείλουν άπαντες, στην Ηλεία, αστυνομικές και τοπικές αρχές, να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

www.ilialive.gr

Τελικά τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο σε αυτή την πόλη. Η ηλειακή πρωτεύουσα δεν μπορεί να καυχιέται για τίποτα, όταν υπάρχουν μέσα στην κοινωνία, άνθρωποι που μπορούν να
αφοδεύσουν στο κέντρο της πόλης και μάλιστα κάτω από το άγαλμα του ήρωα της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στην πλατεία ΟΤΕ σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, μέσα στην καρδιά της αγοράς. Κάποιες πηγές αναφέρουν πως στο σημείο συγκεντρώνονται καθημερινά ομάδες ΡΟΜΑ, όμως δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως αυτοί είναι οι δράστες αυτής της πράξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάποιοι από αυτούς  αφόδευσαν κάτω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, σε κοινή θέα – όπως αναφέρθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα υπήρξε και αρκετή ένταση εκείνη την ώρα με περιοίκους. Στο σημείο υπάρχουν τα πειστήρια καθώς και μια βρεφική πάνα με το περιεχόμενο της.
Τα σχόλια σίγουρα περιττεύουν σε αυτή την πράξη. Κάποιος όμως θα πρέπει επιτέλους να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα, που δεν έχουν να κάνουν «ρατσιστικές κορώνες» όπως κάποιοι θέλουν – γιατί έτσι τους συμφέρει – να υποστηρίζουν αλλά γιατί σε κανέναν δεν μπορεί να επιτρέπεται να συμπεριφέρεται καθ’ αυτόν τον τρόπο μέσα σε μια πόλη, πολύ δε περισσότερο μέσα στο κεντρικότερο σημείο της.
Δεν θα μιλήσουμε περί ηθικής και σεβασμού απέναντι σε έναν εθνικό ήρωα, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά από αυτή τη λογική και θα πρέπει πρώτα να λύσουμε θέματα αυτοσεβασμού, βασικών εννοιών κοινωνικοποίησης και αντιμετώπισης πρωτόγονων ενστίκτων…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σ***ά στα μούτρα τους, όχι στον ανδριάντα!

blogger hit counter