tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο παλαιό γυμνάσιο Λεωνιδίου!

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο παλαιό γυμνάσιο Λεωνιδίου!

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων» το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Λεωνιδίου ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Αρνητικά ψήφισαν οι Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας σήμερα, ../../2012, ημέρα ………….., οι παρακάτω:
- H Περιφέρεια Πελοποννήσου, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη,
- ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, που εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρνέρη,
- Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευάγγελο Κουκιάσα,
- Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Μαρίνη Μπερέτσο, έχοντας υπόψη
- την κοινή βούληση και σταθερή απόφαση συνεργασίας των παραπάνω φορέων σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης της Ανατολικής Πελοποννήσου,
- την κοινή βούληση συνεργασίας σε θέματα αναβάθμισης των υποδομών για προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης σημαντικών, τουριστικών, πολιτιστικών και φυσικών πόρων της περιοχής,
- την με αρ. πρωτ. 4986/991/A2/04.10.2011 Πρόσκληση (με κωδικό 85) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία, συμπλήρωση και αναβάθμιση υποδομών για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης σημαντικών τουριστικών, πολιτιστικών και φυσικών πόρων μιας περιοχής» του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),
- την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου με τίτλο «ΚΕΝΤΡΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Λεωνιδίου,
αποφασίζουμε
1. Την ευρύτερη συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία του έργου. Το έργο αποσκοπεί στην αναπαλαίωση του κτιρίου του παλαιού Γυμνασίου Λεωνιδίου για την επανάχρησή του ως κτιρίου εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τη συνοπτική περιγραφή του έργου που περιγράφεται στο ΤΔΕ.
2. Την από κοινού συνεργασία για το σχεδιασμό και την εκπόνηση στοχευμένων δράσεων εκπαίδευσης καθώς και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων διαχείρισης της γνώσης και της μάθησης.
3. Τη συνεργασία μας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας της Μεσογείου, την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων καθώς και τη συνεργασία με μη κυβερνητικούς οργανισμούς, με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια.
4. Τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού των εμπλεκόμενων φορέων.
Ειδικότερα: Το Δίκτυο Μεσόγειος SOS θα συντονίσει τις ενέργειες υλοποίησης του Υποέργου 2 που αφορά το «Πρόγραμμα υποστήριξης και οργάνωσης της λειτουργίας του Κέντρου» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συντονίσει τις ενέργειες υλοποίησης του Υποέργου 5 «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής των δραστηριοτήτων του Κέντρου».
Για τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας μας ορίζουμε Συντονιστική Επιτροπή ως εξής:
α. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου:
1. ο κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης
β. από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας:
1. ο κ. Ιωάννης Μαρνέρης, Δήμαρχος
γ. από το Δίκτυο Μεσόγειος SOS:
1. ο κ. Ευάγγελος Κουκιάσας, Πρόεδρος Δ.Σ.
Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα αναλαμβάνει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης ως
Διαχειριστικά επαρκής φορέας ως Φορέας Υλοποίησης και Φορέας Λειτουργίας του έργου με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την υποστήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής, για την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου με υπεύθυνους τους:
1. Μαρίνη Μπερέτσο, Δ/νοντα Σύμβουλο της Εταιρείας.
2. Άννυ Μητροπούλου, Διευθύντρια Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
3. Άννα Κοδέλλα, Υπεύθυνη Τμήματος Προβολής – Πολιτιστικής και Κοινωνικής
Ανάπτυξης της Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter