tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αναβολή θα ζητήσει ο Δήμος για την εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τη μονάδα μπετόν στη Βλαχέρνα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή θα ζητήσει ο Δήμος για την εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τη μονάδα μπετόν στη Βλαχέρνα

Επί τουλάχιστον  δύο ώρες, συζητήθηκε, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, η υπόθεση αίτησης ακυρώσεως του πρώην δήμου Λεβιδίου κατά αποφάσεων για την αδεία εγκατάστασης μονάδας παραγωγής σκυροδέματος στα όρια της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας. Η συζήτηση έγινε, παρουσία αρκετών κατοίκων ...
από την περιοχή της Βλαχέρνας, που διαφωνούν με τη λειτουργία της μονάδας.
Η υπόθεση αυτή, θα εκδικαστεί, στις 15 Φεβρουαρίου 2012, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης έπρεπε να συζητήσει το θέμα και να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει.
«Από τις 8 Δεκέμβρη μέχρι τώρα, έχουν περάσει τρεις μήνες. Τι κάναμε επί τρεις μήνες;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Τζιούμης.
Εκ μέρων των συλλόγων της περιοχής, ο Νίκος Καβουρίνος είπε ότι «η Βλαχέρνα έχει οριστεί παραδοσιακό και μαρτυρικό χωριό, έχουμε πρόβλημα χωροθέτησης και πρόβλημα περιβαλλοντολογικό, είναι 500 μέτρα από την είσοδο του χωριού. Να πάρετε σήμερα μία απόφαση αν θέλετε να γίνει αυτή η μονάδα στην είσοδο της Βλαχέρνας».
Ο Νίκος Δελφάκης είπε ότι αυτό που απαιτείται είναι ότι για να πάνε στο ΣτΕ οι δικηγόροι, που είχαν οριστεί από τη δημαρχική επιτροπή Λεβιδίου, μία εξουσιοδότηση, ένα πληρεξούσιο από το Δήμαρχο.
«Να σταθούμε στην προηγούμενη απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής και να εξουσιοδοτήσουμε δικηγόρους», είπε ο Δημήτρης Νικολάου.
«Αν ανοίξουμε τέτοιο μέτωπο, τότε σε κάθε δραστηριότητα, θα ζητά ο καθένας να κλείσει κάθε μονάδα», είπε ο Δήμαρχος .
Από την πλευρά του, ο επενδυτής, ο κ. Νικητόπουλος είπε ότι η μονάδα του είναι εκτός περιοχής natura, ότι είναι καθ’ όλα νόμιμος και ότι μόνο ψεύδη ακούγονται. Κάλεσε μάλιστα τους πάντες να ελέγξουν ό,τι θέλουν…
«Δεν έχουμε δικαίωνα να μην ορίσουμε δικηγόρο», είπε ο Δημήτρης Παυλής.
Η τελική απόφαση που πάρθηκε, κατά πλειοψηφία, είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξουσιοδοτήσει το δικηγόρο κ.  Κουνέλη με ρητή εντολή να ζητήσει αναβολή. Στη συνέχεια, θα έρθει η αίτηση ακύρωσης στην οικονομική επιτροπή και ο δικηγόρος, αλλά και ένας τεχνικός θα γνωμοδοτήσει σχετικά, σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Σε περίπτωση που δεν δοθεί αναβολή, ο κ. Κουνέλης θα υπερασπιστεί το Δήμο.
Πρόταση κατατέθηκε και από τους Γεωργακόπουλο - Νικολάου οι οποίοι είπαν να οριστεί δικηγόρος ο οποίος θα υπερασπιστεί τους κατοίκους της περιοχής. Ψηφίσαν υπέρ οι Νικολάου, Γεωργακόπουλος, Αλεξάκης, Πεπόνης και Αναγνωστόπουλος. Παρών δήλωσε ο Γιόκαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter