tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Συνεχίζει να διχάζει ο… δεματοποιητής στο Άστρος

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζει να διχάζει ο… δεματοποιητής στο Άστρος

Το επίμαχο ζήτημα της τοποθέτησης δεματοποιητή κυριάρχησε και χθες, στην συζήτηση που οργανώθηκε στο Ιδρυμα Ζαφείρη με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων, αλήθειες και ψέματα», σύμφωνα με το astrosnews.gr. Ομιλητές ...
στην εκδήλωση ήταν οι Β. Γιόκαρης - Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων σε επίπεδο Δήμου, Δ. ΚανακόπουλοςΝομοθετικό πλαίσιο και μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων, Π. Περδικάκη – Οι επιπτώσεις της  διαχείρισης των απορριμμάτων στην Υγεία και η Β. Κορομβόκη – Το παράδειγμα της Γαλλίας. Παρά το λίγο κόσμο που βρέθηκε στην αίθουσα, ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, για το τι χρειάζεται να γίνει και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη μιας λύσης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Τις εντυπώσεις, μάλιστα έκλεψε η παρουσίαση της εκπαιδευτικού του Γυμνασίου του Αγίου Ανδρέα κυρίας Β. Κορομβόκη, με την εργασία της περιβαλλοντικής ομάδας μαθητών του σχολείου για την ανακύκλωση στην πηγή (σπίτι) και το παράδειγμα της Γαλλίας, στο θέμα αυτό.
Η συζήτηση, όμως, άναψε στο επίμαχο θέμα του δεματοποιητή. Η λύση που προτάθηκε από τους εισηγητές, αντί του δεματοποιητή ήταν η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων (ότι απομένει δηλαδή από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση), σε αντίθεση με αυτό που προτείνει η δημοτική αρχή που είναι η δεματοποίηση των υπολειμμάτων. Επίσης ακούστηκαν και προτάσεις για δημιουργία μικρής μονάδας κομποστοποίησης στο Δήμο μας και όχι κοινή με αυτόν της Νότιας Κυνουρίας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Σκαντζός, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του γιατί αποχώρησε από το βήμα λόγω των διακοπών που δεχόταν από ορισμένους παρευρισκόμενους, αφήνοντας μάλιστα και κάποιες… αιχμές.
Γεγονός είναι πως το θέμα του δεματοποιητή διχάζει καιρό τώρα την κοινωνία του Αστρους και όχι μόνο. Τόσο για το αν είναι η ιδανική λύση, όσο και για το αν πρέπει να μπει στον Τάνο, δίπλα σε μια τόσο τουριστική περιοχή σαν το Παράλιο Αστρος, με τον δ/σ κ. Δ. Κατσή να μεταφέρει την εμπειρία του από την επίσκεψη στο Κρανίδι και την κακή εικόνα που αντίκρισε. Ενώ, από την πλευρά της δημοτικής αρχής υποστηρίζεται πως ο δεματοποιητής είναι μια προσωρινή αναγκαιότητα μέχρι την οριστική λύση από την Περιφέρεια, με την κεντρική μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter