tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέα δημοτική παράταξη δημιουργείται στη Μεγαλόπολη!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Νέα δημοτική παράταξη δημιουργείται στη Μεγαλόπολη!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 19-2-1012  η κοπή πίτας για το Νέο Έτος  του Δημοτικού Συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση».  Η προσέλευση των φίλων, ομολογουμένως, ήταν εντυπωσιακή και γι’ αυτό ο επικεφαλής κ. Σπύρος Τσιριγώτης ...
ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους συνδημότες τονίζοντας «ότι η παρουσία τους  δημιουργεί την πεποίθηση, ότι δεν είμαστε μόνοι μας, στην αποστολή που έχουμε αναλάβει, ως αντιπολίτευση στο Δήμο».
Στην ομιλία του ο κ. Τσιριγώτης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και στην ανυπαρξία Δημοτικού Έργου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, πως από τα 18.479.241,67€ που είχαν προϋπολογιστεί για έργα  το 2011 εκτελέστηκαν έργα άξιας μόλις 434.746,49 ήτοι 2.4%.
Αναφέρθηκε επίσης στις κατατμήσεις και τις αναθέσεις έργων που προϋπολογίζονται  στα 7.000.000,00€. Στις μελέτες που ανέρχονται στο ποσό του 1.353.00,00€ για το 2012  με απευθείας αναθέσεις σε τεχνικά γραφεία από όλα τα μέρη της Ελλάδος εκτός της Μεγαλόπολης. Στις μελέτες εκατομμυρίων ευρώ παρελθόντων ετών που μένουν στα συρτάρια εν αχρηστία. Στις αναθέσεις των προμηθειών σε ημέτερους. Στις προσλήψεις  ειδικών συμβούλων με παχυλές αμοιβές της τάξεως των 123.400,00€ για ένα έτος και συνεργατών με αμοιβές 85.000,00€, σε καιρούς που ο λαός στενάζει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ο Σπ. Τσιριγώτης κατήγγειλε την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά της  Δημοτικής Αρχής και τον αήθη λεκτικό προπηλακισμό που υφίσταται όποιος από την αντιπολίτευση τολμήσει να εκφράσει αντίθετη άποψη. Τέλος κατήγγειλε την προσπάθεια φίμωσης της αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με την κατάφορη παραβίαση και καταπάτηση βασικών δημοκρατικών κανόνων, όπως το δικαίωμα της μειοψηφίας να θέτει σε ψηφοφορία τις προτάσεις της.                                                                                                  
Στη συνέχεια ο κ. Τσιριγώτης ανακοινώσε την πραγματοποίηση Συνεδρίου στο προσεχές διάστημα για την ίδρυση Δημοτικής Παράταξης και κατέθεσε  σχέδιο καταστατικού τονίζοντας ότι: «Δημιουργούμε  μια ανεξάρτητη, δημοκρατική, συλλογική κίνηση τοπικής δράσης για μια ουσιαστική τοπική αυτοδιοίκηση. Μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό το κάθε εγγεγραμμένο  μέλος της παράταξης  θα μπορεί να διεκδικήσει δημοκρατικά  οποιοδήποτε αξίωμα, ακόμα και να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Όλα θα αποφασίζονται από τα όργανα της παράταξης. Έτσι βάζουμε τέρμα σε παλιές πρακτικές χρισμάτων από θεσμικά κομματικά όργανα  ή από ύποπτους εξωθεσμικούς παράγοντες με αδιαφανή συμφέροντα και επιδιώξεις.
Η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών θα εγγυηθεί και την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, αλλάζοντας τα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον τρόπο που οι πολίτες θα παρεμβαίνουν και θα συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας».
Ήδη πολλοί φίλοι της παράταξης  κατέθεσαν αίτηση προκειμένου να γίνουν μέλη της παράταξης για να συμμετέχουν στο Συνέδριο και να εμπλουτίσουν με τις ιδέες και τις απόψεις τους το όραμά μας για έναν Δήμο πρότυπο ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι αλήθεια πως όσο περισσότεροι εγγραφούν τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα, αφού οι δράσεις της Δημοτικής Παράταξης θα καθοριστούν μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διεργασίες.
έλος ο κ. Τσιριγώτης κάλεσε τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, πολίτες που ξεχωρίζουν τις Δημοτικές από τις Εθνικές εκλογές, να εγγραφούν  μέλη στη "Δημοτική Αναγέννηση"  για να είναι πιο αντιπροσωπευτικό το συνέδριο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter