tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Ο κ. Τατούλης ανήκει στην ένδοξη γενιά του δικομματικού παρελθόντος»

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Ο κ. Τατούλης ανήκει στην ένδοξη γενιά του δικομματικού παρελθόντος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, κινείται μέσα στα πλαίσια των σημερινών αδιέξοδων μνημονιακών  πολιτικών, προωθεί τις ειδικές οικονομικές ζώνες,  προωθεί την...
διαχείριση των υδάτινων πόρων στην ΕΥΔΑΤ, μια επιχείρηση που είναι στο Χρηματιστήριο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πουληθεί (ή που είναι σχεδιασμένο να πουληθεί), και θα διαχειρίζονται τα νερά μας ιδιωτικές εταιρείες άλλων κρατών για παράδειγμα οι Γάλλοι, και φυσικά χωρίς την έγκριση του Πελοποννησιακού λαού, γιατί ούτε καν είχαν αναφερθεί προεκλογικά όταν καλούσαν τους πολίτες να τους ψηφίσουν. Η δημιουργία των ΕΟΖ στη Πελ/σο  θα αποφέρουν  το τελειωτικό κτύπημα στις εναπομείναντες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα θα φτωχοποιηθούν  τα πλατιά λαϊκά στρώματα και θα καταστραφεί η μεσαία τάξη.
 Μιλάνε για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και περιορίζονται στο να κάνουν ημερίδες, να μιλάνε για νέες καλλιέργειες, όταν είναι πολύ γνωστό ότι η μικρομεσαία καλλιέργεια (που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών) είναι ασύμφορη.  Το κόστος , η διάθεση των προϊόντων  και η έλλειψη υποδομών είναι το πρόβλημα.
 Πότε για παράδειγμα θα σταματήσει ο έμπορος να παίρνει τα προϊόντα από  το χωράφι, για να μπορέσει να προστατευτεί και ο αγρότης και ο καταναλωτής και ο μικρός επαγγελματίας  που τον έχουμε ανάγκη?  Πότε θα σταματήσουν οι παράνομες Ελληνοποιήσεις?  Τι έχουν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση? Απολύτως τίποτα.
Μόνο με την επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Φυσικά τα γνωρίζουν , αλλά στη στρατηγική τους  δεν συμπεριλαμβάνουν τον μικρομεσαίο καλλιεργητή, αλλά τον μεγάλο και τις μεγάλες εταιρείες στη διατροφική αλυσίδα.
 Την προηγούμενη Τετάρτη παρουσιάσανε το καινούργιο Πρόγραμμα με τα τοπικά σχέδια απασχόλησης σε μια πρώτη ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση με την παρουσία του Υπουργείου Εργασίας. Αυτά τα Σχέδια δεν πρόκειται να ωφελήσουν την εργασία την οποία έχουν μετατρέψει σε απασχόληση. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι αυτοί που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα.  Τα 5.240.000 εκ ευρώ είναι πεταμένα ή δωρισμένα, όπως  φαίνεται και από το ότι το 20% του προϋπολογισμού του σχεδίου μπορεί να είναι έμμεσες δαπάνες, που θεσπίστηκε ότι δε θα ελέγχονται τα παραστατικά τους  από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή
Τα σχέδια αφορούν μόνο ενέργειες, για την δήθεν προετοιμασία των ανέργων να αναπτύξουν προσόντα.  Μελέτες του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αποδεικνύουν ότι για την ανεργία μας δεν φταίει η έλλειψη επάρκειας των προσόντων των ανέργων, ή, η έλλειψη κατάρτισης που έντεχνα καλλιεργείται ώστε να επαναλαμβάνονται αποτυχημένες πρακτικές.  Οι μελέτες επίσης δείχνουν, ότι αυτά τα μεγαλεπίβολα ολοκληρωμένα σχέδια του παρελθόντος, που στόχευαν να εντάξουν στην εργασία της ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, τις γυναίκες, τους ανειδίκευτους, δεν είχαν ποτέ αυτό το αποτέλεσμα.   Αυτές οι ομάδες συνεχίστηκαν να αποκλείονται από την εργασία, παρά τις δράσεις.  Οι δράσεις, του παρελθόντος, δεν δημιούργησαν απασχόληση.  Λειτούργησαν μόνο στο να ανακατανείμουν τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας σε ανέργους που ακόμα και πριν ενταχθούν στα προγράμματα είχαν υψηλά προσόντα
Η ανεργία είναι σε αυτά τα ύψη γιατί απλά δεν υπάρχουν οι θέσεις εργασίας.  Όπως μας δείχνει η έρευνα του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ, από το 1991 έως το 2008, η ελληνική οικονομία δημιούργησε σχεδόν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.  Αυτή η ανάπτυξη χάθηκε μέσα στην τελευταία τριετία από το 2009-2011, και η κατρακύλα συνεχίζεται.   Νέοι άνεργοι δημιουργούνται καθημερινά με τις  επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη, με τις εφεδρείες, τα κλεισίματα των οργανισμών και τα άλλα τρανά επιτεύγματα του Μνημονίου. Οι τυχεροί λίγοι που παραμένουν εργαζόμενοι, βλέπουν ότι παρά την εργασία τους φτωχαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο.  .
Οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις που επικαλείται συνεχώς ο κ. Τατούλης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι αποτυχημένες πολιτικές των μνημονίων, και οι αποτυχημένες πολιτικές της δήθεν ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς και του δήθεν ελεύθερου ανταγωνισμού, που διέλυσαν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στη χώρα μας.
Η πλειοψηφία της Περιφέρειας Πελ/σου δεν έχει κανένα απολύτως όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας, το μοναδικό της όραμα είναι πως θα υπηρετήσει τις μνημονιακές πολιτικές και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, και το πώς επικοινωνιακά θα διαχειριστεί αυτές τις πολιτικές προκειμένου να ξεγελάσει τους πολίτες της Πελοποννήσου, και αυτό φαίνεται από τις συχνές αναφορές στο πρόγραμμα του Πολιτισμού και τα δημόσια έργα, γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να πούν.
Είναι βέβαιο ότι όταν θα τελειώσει η θητεία τους, κανένας δείκτης της Πελλοποννήσου δεν θα βελτιωθεί, αντιθέτως η ύφεση και η ανεργία θα πάρουν τεράστιες διαστάσεις με ταυτόχρονη συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας.
«Ο κ. Τατούλης ανήκει στην ένδοξη γενιά του δικομματικού παρελθόντος», που διαμόρφωσαν την σημερινή χρεοκοπία της χώρας μας και του λαού μας, που όσο και εάν προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί δεν θα τα καταφέρει να γίνει πιστευτός από τους πολίτες.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αρκετά καλό

blogger hit counter