tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Να χαρακτηριστεί θεομηνιόπληκτη η Νότια Κυνουρία»

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Να χαρακτηριστεί θεομηνιόπληκτη η Νότια Κυνουρία»

Με παρέμβαση του στο Περιφερειακό συμβούλιο, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, φέρνει στο ΠΕΣΥ πρόταση, με την οποία ζητά να κυρηχθεί η Νότια Κυνουρία θεομηνιόπληκτη, ώστε να δρομολογηθεί η έκδοση ΚΥΑ και να ενισχυθεί ο Δήμος και οι πολίτες που επλήγησαν από αυτή την πρωτοφανή καταστροφή. Επιπλέον ο περιφερειακός σύμβουλος, τονίζει πως το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο επομενο ΠΕΣΥ , ώστε να παρθεί άμεσα απόφαση.
Ολόκληρη η επιστολή του Παναγιώτη Βαλασόπουλου:

«Kύριε Πρόεδρε,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε πρόσφατα την χώρα μας έπληξαν δυσμενή καιρικά φαινόμενα που είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφών τόσο σε υποδομές, όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες.
Η Αρκαδία ήταν μια από αυτές τις περιοχές στην οποία προκλήθηκαν ιδιαίτερες ζημιές, τόσο στο Δήμο Μαντινείας , όσο και στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας. Στους δύο δήμους της Κυνουρίας έχουμε δε, σημαντικότατες καταστροφές στα λιμάνια του Παράλιου Άστρους , στον Τυρό και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Πλάκας (Λεωνίδιο).
Για τον δήμο Νότιας Κυνουρίας είναι αναγκαίο να ζητηθεί η έκδοση ΚΥΑ με την οποία θα χαρακτηρίζετε ως «θεομηνιόπληκτος», ώστε με ειδική διαδικασία να ενισχυθεί τόσο ο ίδιος για την αντιμετώπιση των καταστροφών σε υποδομές ,όσο και οι συμπολίτες μας ιδιαίτερα αυτοί του πρωτογενούς τομέα.
Γνωρίζω ότι ο κος Περιφερειαρχης έχει ήδη επιληφθεί του θέματος με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ήδη γίνετε μια προσπάθεια ανακούφισης του συμπατριωτών μας.
Με το σημερινό εγγραφό μου ΖΗΤΩ για τα εξής:
1. να μας γίνει πλήρη ενημέρωση και να δοθούν τα στοιχεία για τις προγραμματισμένες ενέργειες από την Π.Π. προς αποκατάσταση αυτών των ζημιών και
2. να τεθεί το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ και να ληφθεί απόφαση χαρακτηρισμού του «…Δήμου Νότιας Κυνουρίας ως θεομηνιόπληκτος» η οποία, μαζί με την απόφαση του Δ.Σ. του δήμου, να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αφού αυτό προαπαιτεί η έκδοση της αντίστοιχης ΚΥΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter