tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νίκος Γιαννακόπουλος: «Οι Ιταλοί της Ουντινέζε φοβούνται την Τούμπα»!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νίκος Γιαννακόπουλος: «Οι Ιταλοί της Ουντινέζε φοβούνται την Τούμπα»!

Με στόχο μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει στο «Φρίουλι» της Ιταλίας την Ουντινέζε (22.05), στο πλαίσιο των «32» του Europa League.
«Κυρίως, φοβούνταν τους φιλάθλους για το παιχνίδι της Τούμπας, αφού γνωρίζουν ότι είναι οι καλύτεροι της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον Sentra 103,3 ο Νίκος Γιαννακόπουλος (τερματοφύλακας που από τον Αστέρα μετεγγράφηκε στην Ουντινέζε), αναφερόμενος ...
στα πρώτα σχόλια των Ιταλών μετά την κλήρωση, και τόνισε εξάλλου πως οι «ζέβρες» έχουν στόχο τη «νίκη χωρίς γκολ, ώστε να πάρουν την πρόκριση στην Τούμπα».
Πρόκειται για τον 18χρονο Ελληνα τερματοφύλακα της ομάδας νέων της Ουντινέζε, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση της ομάδας του με τον «Δικέφαλο».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία γίνεται εισαγωγή τερματοφυλάκων: «Δεν εμπιστεύονται πολύ τους Ιταλούς και θέλουν να κάνουν εμπόριο παικτών. Βασίζονται κυρίως σε παίκτες που προτείνουν οι σκάουτερ, γιατί τους υπολογίζουν περισσότερο από τους ντόπιους».
Για το αν αισθάνεται ευχαριστημένος στην Ουντινέζε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όταν βλέπω τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς να κάνει προπόνηση και να μην κάνει ούτε ένα λάθος... παθαίνω. Θα ήθελα κάποια στιγμή να τον φτάσω».
Για το ποιος τον βοήθησε στην καριέρα του: «Ο πατέρας μου με βοηθάει από πολύ μικρό να ασχοληθώ με τον αθλητισμό και περισσότερο με τη θέση του τερματοφύλακα. Έπαιζε κι εκείνος, άλλωστε, τερματοφύλακας και είχε φτάσει μέχρι Β' Εθνική. Μετά με βοήθησε και με το θέμα του μάνατζερ, γιατί στην Τρίπολη δεν είχαμε και πολλές ευκαιρίες».
Για το γιατί έφυγε από την Μπλάκμπερν: «Ήμουν 16 ετών, δεν μου άρεσε ούτε η πόλη ούτε και η ομάδα και απλά σηκώθηκα και έφυγα».
Για το αν στην Ουντινέζε δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το Europa League: «Είναι συγκεντρωμένοι όπως σε κάθε παιχνίδι. Περιμένουν να δουν τον ΠΑΟΚ που έρχεται από διπλό, αλλά και τους φιλάθλους του που έχουν όνομα στην Ευρώπη και εντός και εκτός έδρας. Υπάρχουν σημαντικές απουσίες, όπως του Ντι Νατάλε και του Ίσλα, αλλά υπάρχουν παίκτες στον πάγκο που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στόχος είναι η νίκη χωρίς γκολ, ώστε να πάρουν την πρόκριση στην Τούμπα».
Για την ως τώρα πορεία της Ουντινέζε στο Καμπιονάτο: «Ο προπονητής έλεγε συνέχεια ότι στόχος είναι να ξεπεράσουμε τους 40 βαθμούς για τη σωτηρία και βλέπουμε. Ήθελε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αφού είμαστε νεανική ομάδα. Ως το τέλος της χρονιάς, μάλιστα, δεν αποκλείεται να δώσει ευκαιρίες σε ακόμη περισσότερους παίκτες».
Για το αν ρωτήθηκε από τους συμπαίκτες του σχετικά με τον ΠΑΟΚ: «Ειδικά όταν έγινε η κλήρωση, με ρώτησαν για τον Βιεϊρίνια και τον Κοντρέρας που τότε έπαιζαν ακόμη στον ΠΑΟΚ. Κυρίως, φοβούνταν τους φιλάθλους για το παιχνίδι της Τούμπας, αφού γνωρίζουν ότι είναι οι καλύτεροι της Ελλάδας».
Για το 4-0 της Μίλαν επί της Άρσεναλ: «Οι Ιταλοί μιλάνε απλώς για χαστούκι και τώρα περιμένουν να περάσουν όλες οι ιταλικές ομάδες».
Για το αν έφυγε πικραμένος από την Ελλάδα: «Δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που θα περίμενα. Ήμουν στην πρώτη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν είχα τις ευκαιρίες που θα ήθελα».
Για τη μάχη του τίτλου στην Ιταλία: «Πιστεύω ότι πιο κοντά στον τίτλο είναι η Μίλαν, αν και η Γιουβέντους δείχνει φέτος ότι είναι ικανή να παλέψει ως το τέλος. Γίνεται, πάντως, πολύ καλό πρωτάθλημα, γιατί οι ομάδες είναι πολύ κοντά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter