tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αντιδράσεις στη Βόρεια Κυνουρία για τις προτάσεις να καταργηθούν νηπιαγωγεία

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις στη Βόρεια Κυνουρία για τις προτάσεις να καταργηθούν νηπιαγωγεία

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Βόρειας συνεδρίασε και στη διάρκεια της μίλησε ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο, στο γεγονός ότι έχουν αποδεκατιστεί σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας, τόνισε ...
ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποφασιστεί η συνέχιση της λειτουργίας Σχολικών Μονάδων έστω και αν δεν εκπληρώνουν προϋποθέσεις.
Στη συνέχεια, κατέθεσε προτάσεις για μεταβολές (συγχωνεύσεις) για τις Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας :
1. Συγχώνευση του 1/θ Νηπιαγωγείου Μελιγούς με το 2/θ Νηπιαγωγείο Βερβένων και λειτουργία της συνενούμενης σχολικής μονάδας ως 2/θ Νηπιαγωγείο Βερβένων με έδρα το Άστρος.
2. Συγχώνευση του 1/θ Νηπιαγωγείου Κορακοβουνίου με το 1/θ Νηπιαγωγείο Αγίου Ανδρέα-Πραστού και λειτουργία της συνενούμενης σχολικής μονάδας ως 1/θ Νηπιαγωγείο Αγίου Ανδρέα-Πραστού με έδρα τον Άγιο Ανδρέα-Πραστό.
Μετά από συζήτηση, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφάσισε ομόφωνα να δεχτεί την εισήγηση του Προέδρου στο σύνολό της, δηλαδή να παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου σε λειτουργία.
Επιπλέον στις σχολικές μονάδες της πρωτ/ας εκπ/σης, για μεν τα δημοτικά σχολεία, όσα είναι 6/θ και κάτω, να ξαναλειτουργήσουν όλα ως ολοήμερα, εφόσον υπάρχουν 10-15 αιτήσεις για φοίτηση μαθητών στο ολοήμερο.
Για δε τα Νηπ/γεία, όσα δεν λειτουργούν ως ολοήμερα, να λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, εφόσον υπάρχουν 6-8 τουλάχιστον αιτήσεις για φοίτηση στο ολοήμερο, ώστε να σταματήσουν οι επίσημες διαρροές μαθητών από Νηπ/γείο σε Νηπ/γείο.
Εννοείται, όπως συνάγεται από τα παραπάνω, ότι είναι αντίθετοι με την πρόταση του Δ/ντή Πρωτ/ας Εκπ/σης Αρκαδίας για κλείσιμο των Νηπ/γείων Κορακοβουνίου και Μελιγούς και εισηγούνται τη λειτουργία τους ως ολοήμερα.

Όλη την απόφαση, διαβάστε ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter