tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Λουκέτα και άνεργοι στην Αρκαδία αν καταργηθούν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού …

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Λουκέτα και άνεργοι στην Αρκαδία αν καταργηθούν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού …

Σοβαρές επιπτώσεις και στη δική μας περιοχή αναμένεται να έχει η απόφαση να καταργηθούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού..
Έκκληση να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού ζητά με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ...
Γεώργιο Κουτρουμάνη, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων- Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), επισημαίνοντας ότι αν καταργηθεί ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας όλες αυτές οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα μετατραπούν σε οικογενειακές εστίες ανεργίας αντί εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΣΕΕΔΔΕ απευθύνει έκκληση στον υπουργό να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διατήρησης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, τα οποία κάθε άλλο παρά "δευτερεύοντα" είναι, όπως τα χαρακτηρίζει το μνημόνιο, τονίζει η Συνομοσπονδία. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τουλάχιστον παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να διατηρηθούν για το τρέχον έτος, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις μέλη μας, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που ζούσαν από αυτά, να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, σημειώνει η Συνομοσπονδία.
Για το ίδιο θέμα, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, τονίζει ότι: «Η Κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν πλέον:
1. Να λειτουργούν οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που χτίστηκαν και λειτουργούν με τα δικά σας λεφτά και φιλοξενούν 2.000 παιδιά ελλήνων εργαζομένων στα οποία παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.
2. Να συντηρούνται 2.700 ξενοδοχειακές μονάδες και οι εργαζόμενοι σ' αυτές. Με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού ενισχύονται γενικότερα οι υπηρεσίες του Τουρισμού, διατηρούνται θέσεις εργασίας, μειώνεται η εποχική απασχόληση και τονώνονται οι τοπικές οικονομίες.
3. Να παίρνουν ανάσες ζωής και ανάπτυξης χιλιάδες επιχειρήσεις επισιτισμού, και όχι μόνο, μέσα από τα εκδρομικά προγράμματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter