tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σημαντικές οι φθορές σε Παράλιο και Άγιο Ανδρέα (video)

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σημαντικές οι φθορές σε Παράλιο και Άγιο Ανδρέα (video)


Σημαντικές είναι οι φθορές που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους από την «επέλαση» της θάλασσας και των πολύ δυνατών ανέμων, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε καΐκια και βάρκες, σύμφωνα με astrosnews.gr.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Συγκεκριμένα, έχει αποκολληθεί μεγάλο κομμάτι (μήκους περίπου 7 μέτρων) από τον κυματοθραύστη του μεγάλου λιμανιού, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία για την στατικότητα και την λειτουργικότητά του.
Αν και ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε αύριο το πρωί, κατά πάσα πιθανότητα το λιμάνι θα χρειαστεί κάποιου είδους αποκατάσταση, πριν την μεγάλη παρέμβαση-αναβάθμιση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σύντομα.
Ακόμα σημαντικές είναι οι ζημιές σε καΐκια επαγγελματιών ψαράδων καθώς και σε βάρκες. Υπάρχουν μερικά βυθισμένα, άλλα λύθηκα από τους κάβους και βρέθηκαν στην ακτή ενώ αρκετά σώθηκαν μετά βίας από την ολοκληρωτική καταστροφή, χάρη στην άμεση και συλλογική επέμβαση ψαράδων και κατοίκων.
Επίσης ο ποταμός Τάνος κατεβάζει αυτή την ώρα μεγάλες ποσότητες νερού, κρατώντας κατοίκους και αρχές σε επιφυλακή, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές κατά το παρελθόν που έχει ξεχειλίσει, προκαλώντας πλημμύρες στη γύρω περιοχή. Ας ελπίσουμε η ροή των υδάτων να συνεχιστεί ομαλά και να μην υπάρξει υπερχείλιση.
Ζημιές υπάρχουν και σε χώρους της πλατείας καθώς δέντρα έχουν ξεριζωθεί αλλά σίγουρα, σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει αύριο με το φως της ημέρας.

Καταστροφές και την Παραλία του Αγίου Ανδρέα

Όπως μας ενημερώνει αναγνώστης μας με σχόλιό του σε προηγούμενη ανάρτηση, σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα, το οποίο είναι ευάλωτο πλέον στους Νότιους Ανέμους. Σύμφωνα με το σχόλιο, τρεις βάρκες έχουν βυθιστεί ενώ μία σώθηκε την τελευταία στιγμή από τις προσπάθειες των κατοίκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter