tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007


125.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

Προσφάτως στην Νέα Υόρκη έγινε το 67ο Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Σε ρεπορτάζ του GreekNews και της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της οργάνωσης, Δρ. Παναγιώτης Ευαγγέλου σχετικά με την Νεολαία που έδωσε δυναμικό «παρών» στο συνέδριο ο Δρ. Ευαγγέλου τόνισε ότι «στόχος μας είναι να κινηθούμε προς την κατεύθυνση που θα κάνει τη συμμετοχή τους πιο αποδοτική και ωφέλιμη γι’ αυτούς».
Στην προσπάθεια αυτή, όπως είπε ο πρόεδρος της Π.Ο.Α., ιδιαίτερη αναμένεται να είναι η συμβολή της προσπάθειας που θα καταβληθεί για την αναδιοργάνωση της Γραμματείας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας στο Σικάγο και την ανάπτυξη της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο.
Στους φιλόδοξους στόχους της Παναρκαδικής, όπως επισήμανε ο Δρ. Ευαγγέλου, είναι «να αναζητήσουμε και να καταγράψουμε την ιστορία των Αρκάδων της Αμερικής. Να δούμε ποιοι είμαστε και ποια είναι τα επιτεύγματά μας σε αυτή τη χώρα».
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο πρόεδρος και η ανώτατη διοίκηση της Π.Ο.Α. απευθύνουν έκκληση προς όλους τους συλλόγους- μέλη, αλλά και ατομικά σε όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους υλικό – φωτογραφίες, επιστολές, γραπτές μαρτυρίες ή οτιδήποτε άλλο θυμίζει ή σχετίζεται με την ιστορία των Αρκάδων της Αμερικής να το αποστείλει (πρωτότυπο ή αντίγραφο) στα Κεντρικά Γραφεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής στη διεύθυνση : 880 N. York Road, Elmhurst, IL 60126.
Το υλικό αυτό που θα κατατεθεί στα αρχεία της Ομοσπονδίας θα αποτελέσει, σύμφωνα με τον Δρ. Ευαγγέλου, τη βάση για τη συγγραφή αρχικά ενός βιβλίου και στη συνέχεια, για τη δημιουργία ενός Μουσείου των Αρκάδων της Αμερικής.
Στους στόχους της Π.Ο.Α συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η δημιουργία ενός Παναρκαδικού Αποθεματικού Ταμείου, ενός Κληροδοτήματος της Π.Ο.Α, που θα χορηγεί μέχρι και 10 υποτροφίες το χρόνο, ύψους $2,500 έκαστη. Για το φθινόπωρο του 2008, εξάλλου, η Π.Ο.Α. οργανώνει ένα τουρνουά γκολφ στο Σικάγο, το οποίο και ελπίζει να καθιερώσει.
Στο επίσημο δείπνο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο οποίο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Αναστάσιος Πετρόβας, ο συντονιστής του ΣΑΕ Αμερικής, Θεόδωρος Σπυρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΑΕ Αμερικής, Χρήστος Τομαράς, τιμήθηκαν, για την έντονη φιλανθρωπική του δράση, ο Ελληνο-Αμερικανικός Σύνδεσμος Εστιατόρων του Σικάγο, και για την προσφορά του στα κοινά, ο προσωπάρχης του Κυβερνήτη του Ιλλινόι Τζον Χέρις (Χαραλαμπόπουλος).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν και οι υποτροφίες της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας στους φοιτητές αρκαδικής καταγωγής και από τις τρεις περιφέρειες: Τζοάνα Νίκολς, Κώστα Δεληγιάννη και Παναγιώτα Καντελέπα (Midwest District), Σοφία Μαρνέρη και Ιωάννα Ιωαννίδου (Eastern District) και Θεόδωρο Κωνσταντούρο (Western District).
Βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Southern Florida Τζον Αντον με θέμα «Οι Αρκάδες και το Αμερικανικό Ονειρο», ενώ ειδικά για τη βραδιά ήρθε από την Ελλάδα η ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ταμείο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την ενίσχυση των πυροπαθών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου στην Αρκαδία. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 125,000 δολάρια, χάρη και στη διεξαγωγή ενός ραδιομαραθωνίου στο Σικάγο, ενώ στόχος της Ομοσπονδίας είναι να συγκεντρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το ποσό των 250,000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter