tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007


ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
«ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ’95 ΈΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θα πληροφορηθήκατε ήδη ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου την ανέλαβε μία ομάδα η οποία φέρει το όνομα «Αντικρατικός Αγώνας». Ποια είναι όμως αυτή η ομάδα; Έχει παρελθόν και ποιες άλλες επιθέσεις έχει κάνει; Πότε ξεκινάει η δράση της και τι στοιχεία υπάρχουν γι’ αυτή; Ερωτήματα εύλογα που απασχολούν πολύ κόσμο στην Αρκαδία, ειδικά ύστερα από τη επίθεση στο γραφείο του Αρκάδα Υφυπουργού.
Ψάξαμε και μάθαμε λοιπόν στοιχεία τα οποία κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες και τα οποία πραγματικά εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον και ενδεχομένως να δίνουν κάποιες απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα: Γιατί αυτή η ομάδα επέλεξε να «χτυπήσει» το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και όχι κάποιου άλλου πολιτικού;

Δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν –με αφορμή αυτό το χτύπημα στο γραφείο του Ανδρέα- ότι η πρώτη φορά κατά την οποία εμφανίστηκε ο «Αντικρατικός Αγώνας» ήταν το Νοέμβριο του 1995. Τότε άγνωστοι είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια πυρπολήσει Ι.Χ. αυτοκίνητο. Στις 30 Απριλίου του 1997 πυρπολείται σχολικό λεωφορείο στις Συκιές. (Θεσσαλονίκη). Την ευθύνη αναλαμβάνει με τηλεφώνημα της σε εφημερίδα η ομάδα «Αντικρατικός αγώνας» λέγοντας, «Με την τωρινή επίθεση θέλουμε να φύγουν οι μπάτσοι και οι ρουφιάνοι από τα σχολεία». Επίσης αναλαμβάνουν την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 16 Νοεμβρίου στο δημαρχείο Νεάπολης λέγοντας, «Δεν γουστάρουμε τον Σημίτη ούτε τον Καποδίστρια». («Καποδίστριας» ήταν το σχέδιο για την συνένωση των δήμων και κοινοτήτων).
Ακολούθησαν «χτυπήματα» εναντίον στρατιωτικών οχημάτων στου Γουδή. Η πιο πρόσφατη ήταν πέρυσι τον Απρίλιο. Τι είχε συμβεί τότε; Η οργάνωση αυτή είχε αναλάβει την ευθύνη για μία σειρά εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στην Αθήνα, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια.
Στις 4.50 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα του 2006 εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελούνταν από γκαζάκια κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, έξω από την αντιπροσωπεία της Renault στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 43, στο Χαλάνδρι. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ ένας δεύτερος εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος όμως δεν εξερράγη, βρέθηκε κάτω από διπλανό αυτοκίνητο. Στις 5.30 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και είπε ότι ο «Αντικρατικός Αγώνας» αναλαμβάνει την ευθύνη για τους εμπρησμούς αυτούς, καθώς και για την απόπειρα εμπρησμού, που σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο έξω από τα Mc Donald's στην Αγία Παρασκευή. Στο σημείο εκείνο είχε βρεθεί εμπρηστικός μηχανισμός, που αποτελούνταν και αυτός από γκαζάκια και ο οποίος δεν είχε εκραγεί.Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι οι επιθέσεις έγιναν με αφορμή την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα και «σε ένδειξη αλληλλεγγύης σε όσους μάχονται ενάντια στον επεκτατισμό του καπιταλισμού και του κράτους».
Αυτή είναι εν τάχει η δράση του «Αντικρατικού Αγώνα». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είναι η πρώτη φορά κατά την οποία βάζουν στόχο και χτυπούνε πολιτικό γραφείο…

Υπάρχει όμως κάποιος ειδικός λόγος που έγινε αυτή η επίθεση; Η αλήθεια είναι ότι γράφτηκε σε εφημερίδα των Αθηνών ότι πέρυσι είχαν κυκλοφορήσει απειλές εις βάρος του Ανδρέα από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Για ποιο λόγο υπήρχαν αυτές οι ανώνυμες απειλές; Έχει καταγραφεί σε συγκεκριμένες εφημερίδες ότι αφορμή αποτέλεσε μια τηλεφωνική παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. σε μια ραδιοφωνική εκπομπή στις 23 Σεπτεμβρίου 2006 και είχε επιτεθεί φραστικά σε μέλη της ομάδας απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Είχε γραφτεί μάλιστα ότι τότε ο Λυκουρέντζος είχε εκστομίσει βαρύτατες εκφράσεις…
Όταν συνέβη λοιπόν αυτό το περιστατικό – για το οποίο είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε ακούσει την επίμαχη εκπομπή και επομένως δεν είναι δυνατόν να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για τα όσα ακούστηκαν- είχαν εκτοξευθεί διάφορες απειλές εναντίον του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Αυτό καταγράφεται σε εφημερίδες και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Είναι άραγε αυτός ένας λόγος που έγινε επίθεση; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Καταγράφεται πάντως ως ένα στοιχείο. Σε καμία περίπτωση όμως –και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις- οι απειλές δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους που παρουσίαζαν την εκπομπή, αλλά με κάποια αναρχικά στοιχεία, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Πάντως, η «επίσημη» αιτιολογία της επίθεσης στον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας ήταν άλλη. Άγνωστος ο οποίος τηλεφώνησε μετά την επίθεση στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» είπε –εκ μέρους της ομάδας «Αντικρατικός Αγώνας»- ότι η επίθεση έγινε «σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Γιώργο Βούτση, που κατηγορείται για τη ληστεία στην τράπεζα στου Γκύζη». «Αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους του επαναστατικού πολέμου. Θα μας βρίσκετε πάλι μπροστά σας. Ο αγώνας συνεχίζεται», πρόσθεσε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην «Ε» για λογαριασμό της ομάδας. Επίσης, σχολιάζοντας, το συμβάν, αξιωματικοί της Ασφάλειας ανέφεραν στην έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» ότι «ομάδες αντιεξουσιαστών χρησιμοποιούν κατά καιρούς διάφορα ονόματα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πίσω από κάθε ενέργεια βρίσκεται η ίδια “κλειστή” ομάδα δραστών».
Ενώ, ο «Ελεύθερος Τύπος» έγραψε ότι «στο στόχαστρο ατόμων που προέρχονται πιθανότατα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μπήκε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, το πολιτικό γραφείο του οποίου δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε με τηλεφώνημά της σε τηλεοπτικό σταθμό η ομάδα «Αντικρατικός Αγώνας», που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο.
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με πολιτικό στόχο από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης και το συμβάν ανησυχεί ιδιαίτερα ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας εν όψει και των εξελίξεων στην Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό, στην ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται φόβοι για το σχεδιασμένο για την ερχόμενη Πέμπτη φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter