tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Θα μας τρελάνουν τελείως εκεί στον Συνασπισμό; Όταν όλη η χώρα αντιδρούσε για εκείνο το απαράδεκτο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, το οποίο μιλούσε για «συνωστισμό» στη Σμύρνη, εκείνοι τότε έκαναν λόγο για εθνικιστικές και ακροδεξιές κορόνες και διαφωνούσαν με την απόσυρση του βιβλίου. Τώρα που ο Ελληνικός Λαός πέτυχε τη μεγάλη νίκη και το βιβλίο αποσύρθηκε, στον ΣΥΡΙΖΑ … θυμήθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία! Και κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και μάλιστα προς τον Υφυπουργό Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Για ποιο βιβλίο έγινε η ερώτηση; Για το βιβλίο Βιολογίας! Να, καλά διαβάστε… Δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα, επειδή «στη σελίδα 124 του βιβλίου υπάρχουν δύο εικόνες που τα λένε όλα: στη μία εικονίζονται ντομάτες ελκυστικές, κόκκινες, με την υπόδειξη ότι είναι γενετικά τροποποιημένες και στην άλλη μουχλιασμένες, ζαρωμένες και καφεκόκκινες ντομάτες, με την υπόδειξη ότι είναι μη γενετικά τροποποιημένες»!!!
Δηλαδή, οι μεταλλαγμένες ντομάτες είναι πιο σημαντικό θέμα από την παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας; Ήμαρτον….
Εύστοχη και η παρέμβαση του Προεδρεύοντα της Βουλής Γιώργου Σούρλα ο οποίος είπε κάποια στιγμή: «… ως παλαιός Κοινοβουλευτικός –δεν απευθύνομαι σε εσάς, που είστε νέος Βουλευτής, ούτε στο Κόμμα σας (σ.σ. εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κουράκη)- θα ήθελα να πω ότι θα ήταν καλύτερα κατά την παρελθούσα Βουλή να είχαμε συζητήσει και περιεχόμενα άλλων βιβλίων, όπως της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, όπου κατά την προσωπική μου εκτίμηση είχαμε μεταλλαγμένα ιστορικά γεγονότα»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter