tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΝΕΑ ΣΕΝΆΡΙΑ…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ «ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ» ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ;
«Φουντώνουν» πάλι τα σενάρια περί αλλαγών στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτουν τέτοιου είδους σενάρια. Πολλές φορές κατά το παρελθόν είχαν ακουστεί διάφορες φήμες, οι οποίες όμως τελικώς δεν είχαν επαληθευτεί.
Μήπως όμως τώρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα; Πολλοί εκτιμούν ότι η δυσαρέσκεια που υπάρχει σε Αρκάδες κυβερνητικούς παράγοντες για την απόφαση να μην γίνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων στην Τρίπολη, αλλά στην Καλαμάτα, είναι ένα στοιχείο το οποίο ενδεχομένως να σημάνει αλλαγές στη Διοικούσα Επιτροπή.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την ενόχληση τους σε αυτή την απόφαση της Διοικούσας και μάλιστα δήλωσαν δυσαρεστημένοι ειδικά με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Καθηγητή Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Ένας εξ αυτών ήταν και ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος. Είπαν ανοιχτά ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία προσπάθεια –από την πλευρά του κ. Δημόπουλου- για να δοθεί βάρος σε άλλες πόλεις που φιλοξενούν σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και να υποβαθμιστεί ο ρόλος της Τρίπολης. (Κάτι βέβαια που δεν το δέχεται ο Μεσσήνιος Δημόπουλος, λέγοντας ότι όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα..)
Κι αυτό το στοιχείο είναι ίσως το καθοριστικό. Κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι αν η Σύνοδος γινόταν στην Τρίπολη, θα λύνονταν τα προβλήματα του Πανεπιστημίου. Εκείνο που πολλοί πιστεύουν –και έχουν δίκιο- είναι ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά άλλο ένα κρούσμα υποβάθμισης του ρόλου της Τρίπολης, ως έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κι άλλο ένα πλήγμα στο κύρος και την εικόνα της. Και σε καμία περίπτωση, κανείς δεν είναι πρόθυμος να δεχθεί να συμβαίνει αυτό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίος τόσος θόρυβος που έγινε τις τελευταίες ημέρες..
Ειδικά, όταν οι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Αρκαδία εκφράζουν δημόσια- και έχει σημασία- αυτό τη δυσαρέσκεια τους για αυτές τις εξελίξεις, το θέμα σαφώς και παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Θα ήταν τελείως διαφορετικό αν αυτή η δυσαρέσκεια εκφραζόταν ανεπίσημα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Τα σενάρια λοιπόν αναφέρουν ότι συζητείται ήδη το ενδεχόμενο αλλαγών στη Διοικούσα Επιτροπή. Και μάλιστα η πληροφορία αυτή έφτασε στη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» από γνωστό «γαλάζιο» στέλεχος το οποίο δεν κατοικεί στην Αρκαδία. Λέγεται ότι οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την κορυφή της Διοικούσας και λέγεται επίσης ότι εξετάζεται η λύση από την Προεδρία να δοθεί εκ των έσω.
Αυτά όμως είναι σενάρια και πληροφορίες. Τις καταγράφουμε και περιμένουμε. Θα επιβεβαιωθούν ή για άλλη μία φορά όλα θα παραμείνουν .. στάσιμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter