tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;


Όλη αυτή η συζήτηση για το μισθό που θα παίρνει ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Δήμου Τρίπολης, δεν έχει καμία ουσία. Και δεν έχει ουσία διότι πρώτον προβλέπεται από το Νόμο. Όπως προβλέπεται και η μισθοδοσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Και δεύτερον, ο μισθός αυτός δεν θα δίνεται από το ταμείο του Δήμου, αλλά θα είναι χρήματα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Άρα, ο Δήμος δεν πρόκειται να ξοδέψει χρήματα από τα έσοδα του, για να πληρώνει έναν επιπλέον μισθό. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τώρα, αν, καλώς ή κακώς, ο κάθε Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, θα παίρνει μισθό, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Αν πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης διαφωνεί, μπορεί κάλλιστα να πάρει μία απόφαση και να προωθήσει το αίτημα του στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων. Και να διεκδικήσει με τον τρόπο αυτό να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην προβλέπεται μισθός για τα νομικά πρόσωπα των Δήμων.
Μπορεί δηλαδή, κάλλιστα αν ο Δημοσθένης και η «γαλάζια» δημοτική παράταξη διαφωνούν, να βγουν και να καταγγέλλουν το Νομό του «γαλάζιου» Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Θα το κάνουν; Περιμένουμε…

Ένα πάντως είναι σίγουρο: Ότι στον Δημοτικό ανασχηματισμό που προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2009, θα γίνει μεγάλη μάχη, όχι μόνο για τις καρέκλες των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα γίνει μάχη και για άλλες καρέκλες οι οποίες τότε θα είναι έμμισθες, ύστερα από τη συγχώνευση νομικών προσώπων που θα έχουν γίνει στο Δήμο.
Περιμένετε και θα δείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter